Davutoğlu: Kılıçdaroğlu kitap okumayı bilmez

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kocaeli'nde halka seslendi. Başbakan Davutoğlu'nun hedefinde yine Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 24 Mayıs 2015, 02:17
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu kitap okumayı bilmez

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu Sakarya'dan Kocaeli'ne helikopterle geldi. Başbakan Davutoğlu, saat 18.45'de miting alanına girdi. Mitinge Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Kadın Kolları Genel Başkanı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Genel Başkan Yardımcısı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Kocaeli Milletvekilleri de katıldı.

Başbakan Davutoğlu konuşmasına 19.15'de başladı. Başbakan Davutoğlu'nun konuşması bir grup genç tarafından sık sık şarkı söylenerek kesildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu coşkuyu görünce bu görüntünün seçimlerde nasıl bir sonuç çıkacağını ortaya koyduğunu belirterek, "7 Haziran'da sandıkları patlatacak mıyız?" diye sordu.

Boynuna, amatör kümede mücadele eden Kocaelispor'un atkısı takılan Başbakan Davutoğlu, önce 1999 Marmara Depremi'ne değinip, "Bakınız 1999'un o acılı günlerini hatırlarız. O acılı günlerinde yüreğimiz Gölcükle, Kocaeli ile Sakarya ile attı. O deprem günlerinde Ankara'dan Başbakanın, bakanların buraya gelmesi için günler geçmişti. Şimdi bakın, belki bir kısmınızın hatırlamadığı o 2002'deki şartlarla bugünleri karşılaştıralım. Onlar acıları paylaşmak için bile Ankara'dan gelemediler. Ama biz Denizin ortasına Ordu-Giresun Havaalanı'nı yaptık. Avrupa'da ilk kez denizin üzerine havaalanı yaptık. Onlar konuşur AK Parti yapar" dedi.

Konuşmasında CHP, MHP ve HDP'yi eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Şimdi bunlar biraraya gelmişler, arkalarında parelel yapı. Soruyurum kendilerine? Ben başarısız olursam AK Parti genel başkanlığını bırakacağım. Sizler bıracakacak mısınız? Çıt yok. Bunların amaçları, dördü biraraya gelip 3 parti bir de paralel çete, AK Partiyi durdurmak. AK partiyi durdurabilirler mi?" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında AK Parti döneminde yapılan hizmetleri anlatan, Türkiye'nin merkez ülke olduğunu Dünyaya gösterdiklerini söyleyen, Türkiye'nin bütün çevre havzalarla bütünleşmesini sağladıklarını, Türk Dünyası Konseyini kurduklarını belirten Başbakan Davutoğlu, "Bunlar yükselen Türkiye'yi engellemek istiyorlar. 90'lı yılların karanlık Türkiye'sine dönmek istiyorlar. IMF'ye borçlu olan, hastane kuyrukları olan bir Türkiyeye dönmek ister misiniz?" diye sordu.

Kocaeli'nin İstanbul-Ankara ve İstanbul-İzmir arasında kavşak şehir olduğunu, yakında Bilşim vadisinin temelinin de burada atılacağını, çip üretim tesislerinin de burada kurulacağını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye'ye var mısınız? Yükselen Türkiye'ye var mısınız? Bu dörtlü çeteye dur demeye var mısınız'" diyerek, Kocaelililerden 7 Haziran seçimlerinde çok çalışıp 11 milletvekilini de AK Parti'nin almasını istedi.