Fuhuş tarlası

Konya'da Gürcistan uyruklu kadınları VİP minibüsle mısır tarlasında pazarlayan şebeke çökertildi. Şebeke liderinin fuhuştan kazandığı paralarla 1 milyonluk tarla aldığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2015 Güncelleme 20 Mayıs 2015, 00:00
Fuhuş tarlası

İÇİNDEKİLER

Para uğruna her türlü ahlaksızlığı göze alanlar, akla hayale gelmedik yöntemlere başvuruyor. Konya'da fuhuş yaptırarak cebini dolduran bir şebekenin de, yakalanmamak için mısır tarlasını mesken tuttuğu anlaşıldı. Çumra ilçesinde Orhan K. liderliğindeki fuhuş şebekesinin, içi özel olarak hazırlanan VİP minibüsle Gürcistan uyruklu kadınları pazarladığı bilgisine ulaşan polis, 5 ay süren takibin ardından önceki gün harekete geçti.

KÖY MUHTARI DA İŞİN İÇİNDE
10 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis, Orhan K. ile 8 Gürcistan uyruklu kadını mısır tarlasında yakaladı. Operasyonda ayrıca Orhan K.'nın eşi Kato K., oğulları Barış ve Zeynel K. ile Mehmet K., Oğuzhan Ö., M.Ş. ve Alemdar köy muhtarı Süleyman D. de gözaltına alındı. Şebekenin, kadınları çiftliklerindeki ve köydeki evlerinin yerine VİP minibüsle Çumra, Fethiye ve Alemdar köylerinin kesiştiği noktadaki mısır tarlasına getirerek burada pazarladığı belirlendi. Kadınların tutulduğu Alemdar Köyü'ndeki çiftlik evinde yapılan aramada 5 bin dolar, 3 ruhsatsız tabanca ve kadınlara ait pasaportlar ele geçirildi.

GECEDE 5 BİN TL
Şebeke üyesi Alemdar Köyü muhtarı Süleyman D.'nin, köye jandarma geldiğinde hemen şebeke liderini arayıp haber vererek önlem almalarını sağladığı belirlenirken, fuhuşa zorlanan kadınlar günde en az 10 kişiyle birlikte olduklarını söyledi. Şebeke lideri Orhan K.'nın fuhuştan her gece ortalama 5 bin TL kazandığı, bu paralarla 1 milyon TL değerinde 800 dönem tarla satın aldığı, tarlaları ektirerek ekstra gelir elde ettiği belirlendi.

Halit TURAN