Hangi cüretle teklif ettiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel Yapı'nın adamı, Mehmet Hoca'ya (Görmez) 'Arnavutluk'ta müftülüğü biz halledeceğiz' demiş. Görmez de, 'Bu ne cüret' cevabını vermiş. Arnavutluk, şimdi bizim gibi düşünüyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2015 Güncelleme 15 Mayıs 2015, 02:07
Hangi cüretle teklif ettiniz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Arnavutluk dönüşü uçakta önemli açıklamalarda bulundu:

Güzel bir seyahat oldu. Arnavutluk'un Balkanlarda çok farklı bir etkisi var. Çünkü Balkanlarındaki Arnavutların baktığı yer Arnavutluk. Türkiye'ye karşı son derece iyiler. Bu ülkeye her türlü desteği vermeliyiz.

Arnavutluk'ta 'Paralel' yapılanmayı da konuştuk. Cumhurbaşkanı ile de Başbakan ile de konuştuk. Olumlu yaklaştılar.

MALUM yapıdan biri, Diyanet İşleri Başkanımıza gelmiş, şu anda kaçak... Demiş ki, 'Normalde biz cami işleriyle uğraşmayız ama, Arnavutluk bir istisna. Burada müftülüğü biz halledeceğiz'... Mehmet Hoca da (Görmez) böyle bir şeyi hangi cüretle teklif ediyorsunuz' diye itiraz etmiş. O zaman ki Arnavutluk yönetimi de, bu yapı için, Diyanet İşleri Başkanlığı görevini, Boğaziçi Psikoloji mezununa vermiş. Kendisi Türkiye'de İmam Hatip'in orta kısmını okumuş. Halen de görevde. Ama Balkanlardaki müftüler onu kabul etmiyor.

YÜRÜYEREK EVİNE GİTMİŞ
DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve araç polemiğiyle ilgili düşüncem belli. Bir kere araç iddia ettikleri gibi 1 milyon TL değil. 300-320 bin TL civarındadır. Kaldı ki artık eski dönemlerde değiliz. O tür araçlara artık herkes binebiliyor. Kendisine de ifade ettim: 'O gazete böyle yazmış diye o şekilde davranmanız doğru olmadı'... Ama sarığının üzerinde Mercedes resmi iliştirildiğini görünce ciddi manada üzülmüş. Arabayı durdurmuş. Oradan inip eve yaya gitmiş. Gerçekten çok üzülmüş.

Malum çevreler (CHP, HDP), Diyanet'ten hiç haz almadılar. Adeta buradan kendilerince bir rövanş alma gibi bir yola girdiler.

Temaslarımızın ardından Paralel Yapı'la ilgili çalışmalar başladı. Ardından, kapanmalar geldi. Mesela Azerbaycan başladı. Gabon buradaydı. Size uyumsuzluk sağlayan bize de sağlar dediler. Senegal'den aldık. Peyderpey devreye sokuyoruz. 1 Eylül'den itibaren hızlanacak. Dershane meselesi kapanıyor biliyorsunuz.

Bunlar 12 Eylül darbesinin mamulü. Paralel Yapı'nın Pensilvanya'da bir ele başı var. Bu ele başı ne diyor? Saidi Nursi Kürt olduğu için gidip ziyaret etmedim diyor. Kürt kardeşlerime olan kinini bu derece açıkça ifade ediyor. Bunlar ne yaptılar? Biz paralel yapıyla tüm gücüyle mücadele ederken, Diyarbakır büyükşehir belediyesinin arka kapılarıyla bu yapıyla işbirliği anlaşması yaptılar.


Yazarımız Ekrem Kızıltaş da, Erdoğan'ın Arnavutluk seferinde yer aldı.