"Makam için Türk halkına ihanet etti"

AK Partili Ozan Ceyhun, Almanya'da "soykırım" diyenleri öven Cem Özdemir'le ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 25 Nisan 2015, 14:12
Makam için Türk halkına ihanet etti

İÇİNDEKİLER

AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ozan Ceyhun, Almanya'nın soykırımla ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Parlamento Başkanı Norbert Lammert'in açıkça soykırım demelerini öven Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir'in Almanya'da Dışişleri Bakanı olma hayali kurduğunu dile getiren Ceyhun Almanya bunu kendisine vaadetmişse bile 5 kuruşluk kıymeti kalmadı o bakanlığın, dedi.

"ALMANYA'DA BAKAN OLMAYI HESAPLIYORDUR"
Federal Meclis'te Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir'in, "1915 yılında yalnız Ermeniler değil aynı zamanda Asuriler, Süryaniler ve Pontuslu Rumlar da katledildi" sözlerine de değinen Ozan Ceyhun, "Bence Cem eksik söylemiş. Cem Özdemir iyi bilgilendirilmemiş bu konuda. Ben ona yardımcı olayım. ABD'deki Kızılderilileri de Türkler katletti. Afrika'daki siyahilerin köle olarak dünyanın dört bir yanına satılması ve siyahilerin çok sayıda katli, Cezayir'deki Cezayirlilerin katledilmesi, örneğin Yunanistan'daki Batı Trakya'daki Müslümanların inim inim inletilmesi, ezilmesi hatta belki Cem Özdemir bilmiyordur, onun ataları Çerkezleri katledenler Türklerdir. Cem Özdemir öyle bir açıklama yapmıştır ki bütün katliamların hesabını bizim atalarımıza yükleseydi hiç şaşırmazdım. Bir yerden sonra ciddiye alınacak hali kalmıyor.

"ALLAH KURTARSIN"
Cem Özdemir bu konuşmaları yaparak eminim günün birinde Almanya'da bakan olmayı hesaplıyordur. Kendi bileceği için. İnşallah Almanya'da bakan da olur daha büyük mertebelere de gelir. Ama şunu bilsin ki Almanya'da veya Türkiye'de veya Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin hiçbir zaman için artık bakanı olmayacaktır. Cem Özdemir, Almanların ve de Türkiye ile sorunlu, Türkiye'yi sevmeyen Türkiye ile dertli Almanların bakanı olabilecek ve bunun için bu kadar koşturuyor, bu konuşmaları yapıyorsa da ne diyeyim; Allah kurtarsın" açıklamasında bulundu.