Can parası!

Soma faciası herkesi yaktı. 301 şehit madencinin davasında ise acı katlandı. Madenin tutuklu patronu Can Gürkan "Gelirim yok" deyince işçi yakınlarının öfkesi taştı. Yüreği yangın yeri olan aileler bağış kutusu hazırlayıp, "Parasız Patron" için para topladı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2015 Güncelleme 21 Nisan 2015, 03:24
Can parası!

İÇİNDEKİLER

Manisa'nın Akhisar ilçesi dün yine gözyaşlarıyla ıslandı. Çünkü dün 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasının beşinci duruşması vardı. Aralarında maden patronu Can Gürkan ile genel müdür Ramazan Doğru'nun da bulunduğu 8 tutuklu sanık bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşma devam ederken Can Gürkan'a ailelerden tepki vardı.

'BEBEĞİMİZ DAHA 25 GÜNLÜKTÜ...'

Acılı aileler, "Gelirim yok" diyen patron Can Gürkan için kampanya başlattı! Şehit madenci yakınları, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. adına bağış kutusu hazırladı. Helikopter şeklinde yapılan bağış kutusunun üstüne, Soma A.Ş., Can Gürkan ve "301+? Katili" yazan aileler, "Oğlum için", "Eşim için" diyerek tek tek kutuya para attı. Gözyaşları dinmeyen aileler, "Can Gürkan açmış geliri yokmuş. İhtiyaçlarını gidersin" diye isyan etti.

Kazada hayatını kaybeden Gökhan Yılmaz'ın eşi Yeşim Yılmaz ise "Biz insanız acımasını biliriz. İhtiyaçlarını gidersin" dedi. 24 yaşında olduğunu anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Eşim 26 yaşında öldü. Üç kızımla kaldım. Bizim hayalimiz, geleceğimiz vardı. Madem orası iyi değildi insanları neden tıktınız oraya. 'Görevimizi iyi yaptık' diyorlar. Neden öldüler? Maden kontrol altında diye işe girdiler. Canlarını emanet ettiler. Eşim öldüğünde bebeğimiz 25 günlüktü..."

OCAĞA UÇARAK GİDİYORDU

Soma'nın karalar bağlayan yürekleri, maden sahibi Can Gürkan için helikopter şeklinde bir bağış kutusu yaptı. Bunun nedeni ise oldukça manidardı. Çünkü Can Gürkan'ın Soma'daki madene helikopterle gidip geldiği öğrenildi...