TIRerorizm

MİT TIR'larına yapılan baskından yeni bir paralel kumpas çıktı. Sözde Selam Tevhit Örgütü kumpasını inceleyen savcılık, Paralel Yapı'nın 'TIR'dan silah çıktı' algısı oluşturarak kamuoyuna 'İşte Selam Örgütü'nün roketleri' diye sunmayı amaçladığını belirledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2015 Güncelleme 06 Nisan 2015, 01:37
TIRerorizm

İÇİNDEKİLER

Suriye'deki Türkmenler'e insani yardım götüren MİT'e ait TIR'lar 1 Ocak 2014 tarihinde Hatay'da, 19 Ocak 2014 tarihlerinde ise Adana'da özel yetkili savcıların talimatıyla jandarma tarafından durdurulmuştu. Ortalığı ayağa kaldıran Paralel Yapı, TIR'larda yoğun mühimmat olduğu izlenimi uyandırarak uluslararası kamuoyunda Türkiye'ye yönelik "teröre yardım eden ülke" algısı oluşturmaya çalıştı. TIR'ların durdurulmasıyla ilgili raporlarda, emri veren savcıların aynı amaç için hareket ettiği de tüm detaylarıyla ortaya kondu. 1 Ocak'ta Hatay'da TIR'ları durduran savcı Özcan Şişman'ın o gün nöbetçi olmadığı ancak yetkisini aşarak Hatay'a gittiği resmi raporlara yansıdı. Yine 19 Ocak'ta Adana'da TIR'ları durduran Savcı Aziz Takçı'nın ise müdahale yetkisi bulunmadığı anlaşıldı.

SELAM'IN PARÇASI
Ancak, Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen, TIR'ları durdurma hainliği karşılıksız kalmadı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, MİT ve Genelkurmay başkanı ile bakanlar da dahil binlerce kişinin "Sözde Tevhid Selam Örgütü" bahanesiyle yasa dışı olarak dinlendiği "Selam Örgütü" kumpasını inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, çarpıcı bilgilere ulaştı. Başsavcılık, TIR'ların durdurulmasının da "Selam Örgütü" kumpasının bir parçası olduğunu belirledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın talimatıyla, 8 kentte düzenlenen operasyonlarda, en yüksek rütbelisi yarbay, en düşük rütbelisi uzman çavuş olan 34 muvazzaf asker gözaltına alındı.

BÜYÜK İHANET
"Terör örgütü üyeliği" ve "Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ile suçlanan şüphelilerin Paralel Yapı ile hareket ettiği, baskın yapılan TIR'larda silah bulunduğunu iddia ederek bunu kamuoyuna "İşte Selam Örgütü'nün roketleri" diye sunmayı amaçladığı belirlendi. 2 bin 280 kişinin dinlendiği Selam soruşturmasında silah bulamayan Paralel Yapı'nın TIR'lara baskın yaptırarak silah elde etmeye çalıştığı kaydedildi. Bir bölümü Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Askeri Casusluk" iddiasıyla yargılanan şüpheliler, gözaltına alındıkları kentlerden İstanbul'a gönderildi. Şüphelilerin doğrudan İstanbul Adliyesi'ne çıkarılacağı bildirildi.

İNZİBATA TEPKİ
Adana'da
gözaltına alınan 8 asker Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler Mehmet Şirin Aslan (34), Galip Arslan (39), Sezai Akyüz (26) İdris Karaçizmeli (42), Mesut Çelik (29), Gürhan Esmeray (43), Mehmet Sağlam (28) ile Rahmi Ala (37) geniş güvenlik önlemleri altında askeri minibüsle Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Şüphelilerden biri, minibüse bindiği sırada "terörist değilim" diye bağırdı.

SELAM TEVHİD YALANI
Paralel Örgüt'ün hiçbir delil göstermeden sahte ihbarlara dayanarak oluşturduğu sözde Selam Tevhid Örgütü soruşturmasının kumpas olduğu önceki aylarda ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu devletin üst kademesinden 100 ismin yanı sıra yüzlerce gazeteci akademisyen ve işadamının dinlendiği soruşturmada Fethullah Gülen hakkında, "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" örgütünün lideri olduğu iddiasıyla, tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkarılmıştı

Nazif KARAMAN-Dilek YAMAN- Ferit ZENGİN-Murat KARAMAN