"Hani milli duruşunuz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savcı Kiraz'ın ölümüne sessiz kalmakla suçladığı siyasilere "Milli yaklaşımı şimdi ortaya koymayacaksınız da ne zaman koyacaksınız?" diye sordu

Giriş Tarihi 02 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 02 Nisan 2015, 03:42
Hani milli duruşunuz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün, 3 günlük Avrupa gezisinin son durağı Romanya'nın Başkenti Bükreş'teydi. Cumhurbaşkanı Johannes Klaus Werner tarafından resmi tören ile karşılanan Erdoğan, mevkidaşı ile önce baş başa görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık eden iki lider son olarak basın toplantısı düzenledi. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için programının bir kısmını iptal eden Erdoğan şu mesajları verdi:

BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİLER: Dün (önceki gün) bir terör örgütünün İstanbul'un en büyük adalet sarayına girmek suretiyle, bir savcımızın odasını basması ve orada uzun bir süre savcımızı rehin almasından sonra kendisini haince, canice, şehit etmeleri... Ve tabii kendileri de bu arada güvenlik güçlerimiz tarafından bedelini ağır ödediler...

RAHMET DİLEĞİ: Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Yüce Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılar. Başta eşi meslektaşı olan tüm ailesine baş sağlığı dileklerimi Romanya'dan gönderiyorum. Bu akşam kendilerine bir taziye ziyaretinde bulunacağım.



KARTAL SALDIRISININ HEDEFİ SÜREÇ: Terörle mücadelemiz çok kararlı bir şekilde sürecek. Aynı zamanda AK Parti'nin Kartal İlçe Teşkilatı'na bu terör örgütünün yaptığı saldırıyı da özellikle çözüm sürecine yönelik, süreci baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum.

DEMOKRASİ PES ETMEZ: Demokrasiyi hazmedemeyenlerin bir tavrı olarak görüyorum bütün bunları. Bilinmelidir ki demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inananların bu tür saldırılara karşı hep birlikte durmaları şarttır diye düşünüyorum.

ENDİŞESİZ ANIMIZ YOK: (Seçimlere yönelik provokasyon endişeniz var mı?) Devletlerin yönetiminde endişesiz an olmaz. Her an endişeyle yaşarsınız, buna karşı her türlü tedbiri alırsınız o tedbirin halka yansımasını özellikle bu tür eylemlerin ortadan kalkması sayesinde sağlarsınız. Bizler yöneticiler olarak duyarlı olmaya mecburuz. Bazı hassasiyetlerimizi ülkemize döndükten sonra dar kapsamlı zirveyle değerlendirmesini yapacağız.

DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ: Çözüm süreci ortada, süreç ortadayken bazı istismarların çok farklı bir şekilde gündeme geldiğini görüyoruz. Malum terör örgütü veya örgütleri ülkemiz içinde yeni değil. Bunların da değerlendirmesini yapacağız.

NE ZAMAN MİLLİ TAVIR SERGİLEYECEKLER: Terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği, alçaklığı ve bunlar üzerinden hala siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı. Bu konuda siyasi partiler milli yaklaşımını ortaya koymazsa ne zaman milli duruş ortaya koyacaklar? Bu çok önemli, asıl bunun üzerinde durulması gerek.

MEDYANIN TAVRI VİCDANİ DEĞİL: Bakıyorsunuz ilk andan itibaren medya dahi bunlarla el ele vererek o görüntüleri yayımlamanın gayreti içine giriyorlar. Bu görüntüleri yayımlayarak ne elde edeceksiniz, neyi kazanacaksınız. Bazı yasaklar gelmemiş olsa gün boyu bu devam edecek. Bu insani, vicdani değildir. Bir taraftan DAİŞ'e konuşanlar El-Kaide'ye konuşanlar bunların ne farkı var hepsi aynı.

ROMANYA LİDERİ SALDIRIYI KINADI
Romanya Cumhurbaşkanı Werner, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu saldırıyı kınadı. Werner, "Türkiye'de cereyan eden korkunç olaylardan dolayı size ve halkınıza başsağlığı diliyorum. Terörizm korkunç bir olaydır. Milletlerimiz buna karşı mücadelede işbirliği içinde bulunacak" dedi.