Kurşun parası

17 yaşındaki Mehmet Yekebaş, sınırı geçmeye çalışırken İran askerleri tarafından vurularak öldürüldü. İran mahkemesi davcı babadan, askerlerin oğlunu vurduğu 2 kurşunun parasını istedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2015 Güncelleme 01 Nisan 2015, 01:04
Kurşun parası

İÇİNDEKİLER

Şaşırtıcı yargı kararlarına bir yenisi daha eklendi. Van'ın Başkale ilçesi Böğrüpek Mahallesi'nde sınırı yasadışı yollarla geçtiği sırada İran askerleri tarafından vurularak öldürülen 17 yaşındaki Mehmet Yekebaş'ın babası Kemal Yekebaş, 8 yıldır adalet arıyor. İran'dan tazminat almak için mücadele eden baba Yekebaş, 2007'de İran'da açtığı davada mahkemenin kendisinden, askerlerin oğlunu vurduğu 2 kurşunun bedeli olarak 60 TL istediğini söyledi. Hak arayışını sürdüremeyen baba Kemal Yekebaş, Türk yetkililerden yardım istedi. Mahkemenin talebi ile şaşkına dönen Yekebaş, şöyle konuştu:

'8 YILLIK MÜCADELE'
2007 yılında beni, oğlumun öldürülmesiyli ilgili açılan dava için İran'a çağırdılar. Gittim ama şoke oldum. Mahkemenin hakimi benden 'Sen bize borçlusun' diyerek oğlumun vurulduğu 2 kurşunun parası olan ve o zaman 60 TL eden miktarı istedi. Söyleyecek laf bulamayınca mahkemeden çıktım. 8 yıldır Türkiye'de hukuk mücadelemi sürdürmeye çalıştım ama bir arpa boyu yol alamadım."