Karanlık el tetiğe bastı

Teröristler, 8 saat sürenin müzakerelerin ardından Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın başına 3 el ateş etti. Özel Harekat Timleri, odaya operasyon düzenledi. 2 hain ölü ele geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2015 Güncelleme 01 Nisan 2015, 03:41
Karanlık el tetiğe bastı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Adalet Sarayı'na avukat cübbesiyle giren DHKP-C'li Bahtiyar Doğruyol ile Şafak Bulut, Berkin Elvan davasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı makam odasında rehin aldı. Yaklaşık 8 saat süren müzarekelerden sonuç çıkmadı. Saat 20.24 sıralarında Kiraz'ın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine Özel Harekat Polisi operasyon için düğmeye bastı. Savcının 6. kattaki odasının arkasında barikat olduğunu gören polis kapıyı patlattı.

SİLAHLARI AVUKAT MI SOKTU

Özel time teröristler silahla karşılık verdi. Kısa süreli çatışma çıktı. Çatışmanın ardından içeri giren polis, savcı başından vurulan Kiraz'ı ağır yaralı olarak kurtardı. Ambulansla Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırdılan savcı tüm çabalara rağmen şehit oldu. Özel Harekat polisleri ile çatışmaya giren Bahtiyar Doğruyol ile Şafak Yayla adlı iki terörist ise ölü ele geçirildi. Teröristlerin silahlarını içeri soktuğu ileri sürülen avukatın ise arandığı bildirildi.



DEVLETE UZANAN ELLER KIRILIR


İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, "İstanbul barosunun sayın başkanı Ümit Kocasakal'ın da müzakerelerde çok gayretleri oldu. Fakat iletişim devam etmekte iken savcımızın odasının içinden silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz haklı olarak bir müdahalede bulundu" dedi. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da, "Devletin savcısına görevlilerine nerede el kalkarsa güvenlik birimlerimiz o elleri mutlaka kıracaklardır" diye konuştu.



AVUKAT KILIĞINDA ODAYA GİRDİLER

DHKP-C'li Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'un savcının odasına avukat gibi girdiği ortaya çıktı. Teröristlerin, katibi ile çalışan Kiraz'ı silahla etkisiz hale getirip, duvarlara örgütün afişlerini astıkları belirlendi. Dışarı çıkmasına izin verilen katip, durumu polislere anlattı. Ekiplerin, kapıyı kırmak üzere yüklenince 2 teröristin, ateş açarak karşılık verdiği bildirildi. Bu arada Şafak Yayla'nın ağabeyi Bulut Yayla, DHKP-C Okmeydanı alan sorumlusu. Bulut Yayla 2013 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hollanda'da protesto ederken gözaltına alındı. Doğruyol ise 2012'de Yunanistan'ın Lavrion kampına geçmek üzereyken İstanbul polisi tarafından yakalanmıştı.

Veli SARIBOĞA-Fatih ULAŞ