Alçaktan uçuş

Lufthansa'nın uçağı 150 kişiye mezar oldu; şirket, aklanmak için senaryolar yazdı. Pilotun hayali sevgilisini konuşturup intihar saldırısı algısı yaratılmaya çalışıldı. Yolcu yakınlarına da 142 bin lira sus payı verileceği açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2015 Güncelleme 29 Mart 2015, 04:01
Alçaktan uçuş

İÇİNDEKİLER

Dünya devi Lufthansa, düşen uçaktaki suçunu ört-bas için elinden geleni ardına koymuyor. Geçen Salı günü İspanya'nın Barcelona kentinden havalanan Lufthansa'ya bağlı Germanwings uçağı Fransız Alpleri'nde çakıldı. 150 kişiye mezar olan uçağın neden düştüğü merak edilir oldu. Yolcuların tek bir parçasına dahi ulaşılamamışken; Lufthansa kendini aklama derdine düştü.

HAYALİ SEVGİLİDEN SUÇLAMA

Öyle ki, daha karakutu çözülmeden çeşitli senaryolar yazıldı. Alman basını ağız birliği yapmışçasına uçağın kaza sonucu değil, 28 yaşındaki yardımcı pilot Andreas Lubitz'in intihar saldırısı sonucu düştüğünü ileri sürdü. Yetmedi, ismi belli olmayan eski kız arkadaşından yardımcı pilota art arda suçlamalar geldi. Hayali sevgili, Lubitz'in özel hayatında çok sevgiye ihtiyacı olan biri olduğunu iddia etti. Adını vermek istemediği belirtilen hostes sevgilinin, "Bana 'Bir gün öyle bir şey yapacağım ki tüm sistemi değiştirecek, herkes benim ismimi bilecek ve beni hatırlayacak" demişti. Ne demek istediğini anlamamıştım ama şimdi anlamlı hale geliyor" diye konuştuğu ifade edildi. Öte yandan uçağın enkazında ceset arama çalışmalarının 2 hafta devam edeceği belirtildi. Lufthansa, facianın ardından yakınlarını kaybedenleri de unutmadı. Sus payı olarak ölen yolcuların yakınlarına 50 bin euro (yaklaşık 142 bin lira) vereceğini açıkladı. Dünya devinin insan hayatını bu kadar ucuz tutması hayret uyandırdı.

TÜRKLER PANİK OLDU

Kazanın meydana geldiği Seynesles- Alpes bölgesine 40 kilometre uzaklıktaki 20 bin nüfuslu Digne şehrinde 100 Türk aile yaşıyor. Uçağın düşmesiyle şoke olduklarını söyleyen Şerafettin Altınışık, yaşadıkları paniği şöyle anlatıyor: "Uçak 1 dakika önce düşse üzerimize düşecekti. Biz de felaketi yaşayabilirdik. Hepimiz çok korktuk.

REKLAMINI DEĞİŞTİRDİ

Germanwings,
facianın ardından Londra'daki reklam afişlerinde değişiklik yaptı. "Şaşırmaya hazır olun. Almanya'yı ziyaret edin. Almanya'nın farklı yerlerinin tadını çıkarın. Hamburg'a, Berlin'e uçun" ifadelerinin yer aldığı afişlerden 'şaşırmaya hazır olun'
kısmı çıkarıldı. Kararı şirket yöneticilerinin aldığı belirtildi.