"Türkiye için artık öyle bir kriz yok"

A Haber’de Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına Cumhurbaşkanlığı Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı Yiğit Bulut konuk oldu.

Giriş Tarihi 07 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 07 Mart 2015, 10:56
Türkiye için artık öyle bir kriz yok

İÇİNDEKİLER

Programda dolar manipülasyonu masaya yatırıldı. Bulut, ''Cumhurbaşkanı birileri gibi boyun eğip, başını okşatıp koltuğunda rahat etmeyi bilmiyor mu? O ülkenin soyulmasına müsaade etmiyor'' şeklinde konuştu.

► Sayın Cumhurbaşkanı bilmiyor mu küresel finans çevreleriyle gidip, affedersiniz çok açık söyleyeceğim; geçmişte bu ülkede bazılarının yaptığı gibi gidip başını okşatmayı bilmiyor mu? Koltuğunda rahat oturmayı bilmiyor mu? O zaman bir şey olmuyor, bu ülke soyulmaya devam ediyor.

► Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması bir faiz konuşması değil, Merkez Bankası konuşması değil. Yeni bir ekonomik paradigma tanımlıyor. Bu ekonomik paradigmayı tanımlarken aslında 1800'lerin başından beri bu topraklarda bizim zihin kodlarımıza yerleştirilen ve adına ana akım iktisat denilen sadece faiz, döviz dengesi üzerine kurulan ve üretimin dışarıda bırakıldığı o eski paradigmayı yenisiyle değiştiriyor. Bu değişme sancılı.

► Bu geçiş sırasında darbe almayacak mıyız? Darbe alırız, alıyoruz. Ama bu demek değildir ki Türkiye krize girer. 1994, 2001, 1998, 1958, ne derseniz diyin. Türkiye için artık öyle bir kriz yok. O bitti. Türkiye yapısal olarak ekonomisinde çok güçlü bir noktaya geldi.