Aydınlık karanlık

İstanbul Aydın Üniversitesi'ndeki karşıt gruplu öğrenciler WhatsApp üzerinden harekete geçti. Kaosu fark eden rektörlük devreye girdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2015 Güncelleme 06 Mart 2015, 01:47
Aydınlık karanlık

İÇİNDEKİLER

Kaos lobisi bu kez gençler üzerinden harekete geçti. Ege ve Ankara'dan sonra İstanbul Aydın Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerin çatışma hazırlığında olduğu iddia edildi. Buna göre bazı üniversite öğrencileri mobil mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp üzerinden harekete geçti. Sosyal medyada paylaşıma konulan WhatsApp yazışmalarında "Herkes hazırlıklı olsun, emanet (silah) getirsin yanında, reisimizin kesin talimatı var" ifadeleri dikkat çekti. Bu gelişme üzerine üniversite yönetimi önlem aldı. Rektörlük tarafından öğrencilere şu mesaj gönderildi: "Değerli öğrencilerimiz birlik beraberliğimizi bozmak isteyenlere asla izin vermeyelim. Aksi davranışlar sergileyenler üniversiteden uzaklaştırılacaktır." Öte yandan Ege Üniversitesi yine karıştı. Fırat Çakıroğlu adlı öğrencinin öldürülmesiyle sonuçlanan olaylar sonrası gerilen üniversitede dün yine kavga vardı.

ÖZEL GÜVENLİK UYARDI

Bir grup öğrenci, iddiaya göre kadın cinayetlerini protesto etmek için toplandı. Özel güvenlik ise Ege Üniversitesi Senatosu tarafından kampüs içerisinde basın açıklaması ve eylemin yasaklandığını belirterek grubu dağılmaları yönünde uyardı. Ancak öğrenciler dağılmayınca ortam gerildi. Öğrenci grubu ile özel güvenlik ve polis arasında arbede çıktı. Olaylar güçlükle bastırılırken okulda güvenlik önlemleri arttırıldı.