Annem cennete gitti

"Oğlum Atakan için yaşamak istiyorum" çığlığıyla bir anda lösemi hastalarının sesi olan Gamze Akbaş hayatını kaybetti. 6 yaşındaki Atakan'ın annesine veda sözleri ise yürekleri dağladı; "İyi insanlar cennete gider, annem de oraya gitti."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2015 Güncelleme 06 Mart 2015, 01:47
Annem cennete gitti

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 3 yaşındaki oğlu Atakan'a yazdığı mektupta "Ölmek istemiyorum, oğlumun büyüdüğünü görmek istiyorum" diye feryat eden lösemi hastası Gamze Akbaş'a (31) ağladı. Bu çığlığıyla kanser hastalarının sesi olan genç kadın, amansız hastalığa karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybetti! Akbaş, dün İzmir Hacı Ali Gültekin Camisi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede gözyaşları sel oldu. Taziyeleri kabul eden, Gamze Akbaş'ın eşi Emrah Akbaş, babası İbrahim Cansever, annesi Sema Cansever ve kardeşi Ozan Cansever'i, acı günlerinde, arkadaşları, görev yaptığı banka çalışanları ve sevenleri yalnız bırakmadı.

'AHH YAVRUM BENİM'
Hayatını kaybeden Gamze Akbaş'ın subay eşi Emre Akbaş, "Son ana kadar çocuğu için hayatta kalmak istedi. "Atakan'a annesinin öldüğünü söyleyince, 'Annem Atatürk'ün yanına gitti. İyi insanlar cennete gider annem de oraya gitti' diye cevap verdi' dedi. Gamze'nin ölmeden önce şuan 6 yaşında olan oğlu Atakan'a yazdığı son mesaj ise bir kez daha yürekleri dağladı! Gamze Facebook'tan, "Üç gün oldu, yavrumla kucaklaşalı. Gecesine acil ve yatış. Akşam telefonda 'Annecim bu sefer tam iyileş' Ahh yavrum benim en çok istediğim bu. Ayakta durmak. Başka şans bırakılmadı" sözlerini paylaştı. Son mesajı olan Gamze'nin ölüm haberiyle yıkılan çok sayıda arkadaşı da Gamze'nin Facebook profilini ziyaret edip, üzüntülerini kelimelere döktü.

YÜREK YAKAN DUA!
Tedavi sürecinde oğlu Atakan da Gamze için; "Annemin yüzündeki kırmızılıklar geçsin, ilaç içmeyip iyileşsin istiyorum Allah'ım. Benim dualarımı kabul et lütfen. Bir gün annemin o kırmızılıkları geçip hasta olmasın. Lütfen Allah'ım benim dualarımı kabul et. Sana yalvarıyorum bak. Ben seni çok seviyorum Allah'ım. Sana inanıyorum. Bak kaç kere söyledim, lütfen Allah'ım tamam mı? Annemi benden ayırma. Annemi çok seviyorum ben" diye dua etmişti.

Metin BURMALI