Anavatan

Türkiye huzura kilitlendi. Çözüm sürecine en anlamlı destek ise 18 yıl önce Şırnak'ta şehit olan Yozgatlı Adnan Altunok'un annesinden geldi... Her gün biricik evladının acısıyla kavrulan Fikriye Altunok, "İnşallah silahlar bırakılacak, anneler artık gözyaşı dökmeyecek" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2015 Güncelleme 06 Mart 2015, 01:47
Anavatan

İÇİNDEKİLER

Barış süreci için geçtiğimiz hafta önemli bir viraj alındı. Çözüm süreci hız kazandı. Sürece en büyük destek ise şehit annesinden geldi. Yozgat'ta yaşayan Fikriye Altunok, 12 Şubat 1997'de ocağına ateş düşüren haberi aldı. Şırnak Güçlükonak Çevik Karakolu'nda vatani görevini yaparken şehit olan oğlu Adnan'ı vatan toprağına emanet bıraktı. O günden sonra yüreği hep oğlunun hasretiyle yandı. Evinin bir odasını oğluna ayırdı.

'YÜREK YANGINIMIZ AYNI'

Evladının fotoğraflarını ve üniformasını o odanın duvarlarına astı. İşte kahramanını cennete uğurlayan Fikriye Altunok, çözüme sahip çıktı. Fikriye Altunok, Yozgat'tan barış çabalarına destek verdiğini söyledi. Gelişmelerini televizyon haberlerinden takip ettiğini belirten şehit annesi Altunok, şöyle devam etti: "Terörü bitireceği için süreci destekliyorum. Çok seviniyorum. İnşallah silahlar bırakılacak, anneler ağlamayacak. Çünkü çözüm olmazsa yine şehit anneleri üzülecek. Anneleri üzmesinler. Şehit anneleri ağlamasın, yeni şehitler gelmesin. Sadece şehit olanın annesi değil Türkiye'deki bütün şehitlerin annesi ağlıyor. Anneler bir birinin yürek yangınını nerede olursa olsun aynı anda hissediyor. Ben böyle hissediyorum..."

BÖLGEDE HEYECAN

Doğu ve Güneydoğu halkı, sürecin arkasında olduklarını söyledi. Hükümet ve HDP heyetinin yaptığı açıklamalar, Ağrı'daki esnaflar tarafından da sevinçle karşılandı. Esnaf Fesih Aydın, "Bu coğrafyada yaşayan bütün halklar barışı istiyor" dedi. Market sahibi Ferit Yusufoğlu da "İnşallah bu çağrıyla birlikte çözüm süreci daha da ilerleyecek ve halkın refah düzeyi daha da artacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

BARIŞTAN KORKMAYIN

Çözüm süreciyle ilgili önemli bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'tan geldi. Çalık, partisi tarafından Malatya'da düzenlenen "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları 13" toplantısına katıldı. Burada çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çalık, "Hiç kimse barıştan korkmasın, barış Türkiye'ye gelecek. Barıştan korkanlar, bu ülkenin sadece üzerine vesayet rejimini getirmek isteyenlerdir. Barıştan korkanlar, bu ülkenin ilerlemesini istemeyenlerdir. Barıştan korkanlar, Türkiye'nin iplerinin her daim başka güçlerin elinde olmasını isteyenlerdir" dedi...

Tarık YILMAZ