TRT'den Taraf'a tokat gibi yanıt!

Pensilvanya'nın tetikçi gazetesi Taraf yalan ve iftirada sınır tanımıyor...

Giriş Tarihi 04 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 04 Mart 2015, 18:34
TRT’den Taraf’a tokat gibi yanıt!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunca (TRT), bir gazetede TRT Genel Müdürü Şenol Göka'ya atfen yer alan "TRT yayınlarında muhalefet partilerinin iktidarın yedide bir oranında ekranlarda yer bulduğunu" ifadesinin gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu, Göka'nın belirtilen şekilde bir ifade kullanmadığı bildirildi.

TRT'den yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılına ait KİT Üst Komisyonu Toplantısı'nın 4 Şubat'ta yapıldığı, milletvekillerinin sorduğu soruların yazılı ve sözlü olarak şeffaf bir şekilde cevaplandırıldığı, tutanaklara geçirildiği belirtildi.

Komisyon toplantısında, bir gazetenin bugünkü haberinde yer alan şekliyle karşılıklı bir diyalog yaşanmadığı bildirilen açıklamada, CHP Kocaeli Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Haydar Akar'ın sorularına da yazılı olarak cevap verildiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Gazetenin ilk sayfasında Genel Müdürümüze atfen yer verilen ifadeler ise tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olup, gerek komisyon toplantısında gerekse sonrasında TRT Genel Müdürü Sayın Şenol Göka, belirtilen şekilde bir ifade kullanmamıştır. 4 Şubat 2015 tarihinde yapılan komisyon toplantısına ait tutanaklarda bu durum açıkça görülmektedir. Yine haberin, iç sayfada yer alan detaylarına bakıldığında da böyle bir ifadeye rastlanmamakta olup, bu durum haberin tutarlılığı açısından da açık bir çelişki teşkil etmektedir."