Garantör hükümet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'a giderken uçakta gündemi değerlendirdi. "Çözüm sürecinin garantörü hükümet" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2015 Güncelleme 02 Mart 2015, 02:11
Garantör hükümet

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretine giderken uçakta gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çözüm süreci konusunda önemli açıklamalar yaptı. İmralı ile Kandil arasında ciddi bir kopukluk olduğunu dile getirdi. Ardından şöyle devam etti: "İmralı silahların bırakılmasını istiyor. Kendi üstüne düşen görevi yapmış oluyor. İmralı 10 maddeyi söyledi, Kandil 'kabul etmiyoruz' dedi. HDP'de de bölünme görülüyor.Partinin başındaki zat, 'Hükümetin uygulamasına bakacağız' diyor. Ne bakacaksınız? Hükümet zaten çözüm sürecinin adeta garantörü.
Bu biliyorsunuz, 'demokratik açılım' ile başladı. "Milli Birlik ve Kardeşlik" projesi ile devam etti, "Çözüm süreci" ile de yürüyor.
Netice almaya dönük adımlar var. Bu seçimlerde kimin nerede durduğunu görme imkanımız açık şekilde olacak. Bütün temennimiz de silahların olmadığı birlik beraberlik içinde seçimlerin yaşanmasıdır zaten."

TÜRKİYE'DEN KAÇIYORLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralel Yapı'nın Sümeyye Erdoğan'a koruma görevlileri üzerinden suikast düzenleyeceği iddiasıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Bazılarıyla senelerdir bir arada olduğumuz için böyle bir zanla da olsa hakikaten ailem için de üzücü şeyler ortaya çıktı. Hatta kendileri 'Baba değiştirmeyelim, aramızda bir hukuk var, onlar da rahatsız olduklarını anlatıyorlar' dediler. Ben de kızlarımın insani noktadaki hassasiyetleri nedeniyle hak veriyorum. Savcılık medyada çıkan haberleri görmemezlik edemez, bir anlamda suç duyurusu niteliğindedir. Adımların biz de takipçisiyiz, onlar da takipçisi." Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralel Devlet Yapılanması'nı yöneten Fethullah Gülen'le ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi. "Gülen ile ilgili ABD'ye ilettiğimiz bakışımız, duruşumuz aynen devam ediyor. Bunlar Türkiye'den bol bol kaçıyorlar." Cumhurbaşkanı Erdoğan "Haziran seçimlerine yönelik bir kalkışma olabileceği iddia edildi? Güvenlik Yasası bununla mı ilgili?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Biz bazı şeyleri duyuyoruz, ama altından neler çıkacak görmemiz lazım. Gezi ile ilgili benzer şiddetli
şeylerde artık devlet iktidar bu işlere öyleçok sıcak bakmaz. Devlet kargaşaya müsaade etmez. Demokratik hak kullanacaksan bunun nasıl kullanılacağı bellidir. Yakıp yıkma vb. şu anda iç güvenlik yasası önümüzdeki birkaç hafta içinde çıkması halinde önleyici tedbirler olarak geliyor. Bunların gelmesiyle birlikte çok daha farklı bir Türkiye'ye gideceğiz.

'BEŞİKTAŞ'IN MAÇINA GİDEBİLİRİM'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş'ın galibiyetiyle ilgili de konuştu: "Beşiktaş eze eze bir galibiyet aldı. Hele hele Demba Ba'nın üst direkten dönen topu gol olsaydı o zaman çok daha neşeli olacaktı. Beşiktaş'ın Türkiye'de oynayacağı maçına gidip izleyebilirim."

UMRE YAPTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Mescid-i Haram'a giderek umre yaptı. Erdoğan, daha sonra umresini tamamlayarak, Mescid-i Haram'ın yanında yer alan Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük ilgi gösterildi.