Başvuracağınız makam millettir

Başbakan Davutoğlu: "Kimin ne derdi varsa başvuracağı makam millettir. Silah değil millettir, terör değil halktır, savaş değil barıştır" dedi.

Giriş Tarihi 02 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 02 Mart 2015, 12:52
Başvuracağınız makam millettir

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Çözüm süreci millidir, özgündür. yerlidir" dedi.

Davutoğlu "Kimin ne derdi varsa başvuracağı makam millettir. Silah değil millettir, terör değil halktır, savaş değil barıştır" ifadelerini kullanarak, "Biz önümüzdeki dönemde de her şeyi tartışmaya açığız. Demokratik yolla getirilebilecek her hususu tartışırız ama 2013'te olduğu gibi yine eğer silahları bırak çağrısının ardından oyalama başlar, silahlar başka şekillerde gündeme getirilmeye kalkılırsa, şimdiden buradan sesleniyorum; kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermeyeceğimizin de herkes tarafından bilinmesi lazım" şeklinde konuştu.

Çözüm Süreci ile ilgili olarak, bugünün hakkını herkesin vermek zorunda olduğunu belirten Davutoğlu, "AK Parti başından beri ilkeli davrandı. Devletin birliğini, dirliğini, beraberliğini ve istikbalini hiçbir zaman tartışma konusu yapmadı. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet demeye devam etti" dedi.

Davutoğlu, "Selamlaşma kampanyası başlatıyorum. Türkiye'de herkes birbiriyle selamlaşsın ve seçime, 7 Haziran sandığına giderken, kim hangi partiye oy verirse versin, herkes el ele barış için yürüdüğünün bilincinde olsun" ifadelerini kullandı.