Gülen'in 28 Şubat'taki utanç verici sözleri

1997 Şubat'ı Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinin, en karanlık, baskıcı ve hukuksuzluklarla insanların özgürlüklerine el konulduğu dönemde başörtüsüne füruat diyen Fethullah Gülen hiç düşünmeden darbeci zihniyetin yanında yer almıştı...

Giriş Tarihi 28 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 01 Mart 2015, 15:11
Gülen’in 28 Şubat’taki utanç verici sözleri

İÇİNDEKİLER

Türkiye siyasi tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan 28 Şubat sürecinde toplumun büyük bir kesimi itibar suikastine tabi tutulmuş, insanlar inancı sebebiyle yıllarca küçük düşürülmeye çalışılmış, başörtülü kadınlar türlü hakaretlere maruz kalmıştı.

Hemen hemen her gün medya organları aracılığıyla, çeşitli mizansenler hazırlanarak dini gruplar ve dini hassasiyet taşıyan insanlar ekranlardan ve gazete manşetlerinden potansiyel suçlu ilan edilmiş ve bu yayınlar gerilim müzikleri ve dehşete düşüren görsellerle desteklenmişti.

Ana haber bültenlerinde dindar insanlar, zombi filmlerini andıran VTR'lerle algı operasyonuna tabi tutulmuş, yüzde 99'u müslüman olan ülkede müslüman müslümandan korkar hale getirilmişti.

Refah-Yol Hükümeti, Sincan'da tankların yürümesiyle ve medyanın baskılarıyla düşürülmüş, imam hatip liseleri kapatılmış, okullardaki ve diğer kamusal alanlardaki başörtüsü yasağı da dikkatle takip edilir hale gelmişti.



28 ŞUBAT'TA ZARAR GÖRMEYEN SADECE FETHULLAH GÜLEN VE CEMAATİ
Bütün dini grupların baskı altına alındığı o dönemden sadece Gülen Cemaatİ zararsız çıkmıştı. Aksine Gülen, merkez medyaya demeçler veriyor, canlı yayınlara çıkıyor, Hürriyet gibi gazetelere manşet oluyordu.

"BECEREMEDİNİZ BIRAKIN"
Gülen o dönemde merkez medyaya "(Refah-Yol Hükümeti hakkında) Bugün Türkiye'yi idare edenler gerekli performansı ortaya koyamadılar. Ben ayrılayım ve yardımcı olayım. Siz Türkiye'de nasıl bir idare istiyorsanız onu teşkil edin ve milleti idare edin diyemediler" şeklinde açıklamalarda bulunuyordu.

"ASKERLER DAHA DEMOKRAT"
Yine Fethullah Gülen darbeci zihniyet hakkında "belki antidemokratik davranıyor sayılabilirler. Ama onlar konumlarının gereğini, Anayasa'nın kendilerine verdiği şeyleri yerine getiriyorlar. Ben zannediyorum, onlar bazı sivil kesimlerden daha demokrat" şeklinde akıllara ziyan sözler sarfediyordu.

"ÇOK MANTIKİ DAVRANIYORLAR"
Baskıyı görünce "başörtüsü fürüattandır" diyerek büyük hayal kırıklığına sebeb olan Fethullah Gülen'in, milyonlarca genç kıza yıllarca gözyaşı döktüren, haksız yere insanları işinden eden, yine milyonlarca insanı zan altında bırakan, türlü hukuksuzluklara imza atan darbeci zihniyet hakkında "kuvvet ellerinde olduğu halde çok mantıki davranıyorlar, epey zamandan beri çok muhakemeli davranıyorlar" şeklindeki sözleri de utanç verici şekilde tarihe not düşülmüştü.