TÜRGEV'den rahatsız oldular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV yurtlarının açılışında paralel yapıyı hedef aldı: Halkbank'tan neden rahatsız oldularsa, TÜRGEV'den de o yüzden rahatsız oldular. Kendileri ve destekçilerinin çıkarları için tehdit olarak gördüler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2015 Güncelleme 26 Şubat 2015, 01:57
TÜRGEV’den rahatsız oldular

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi ve kızı Esra Albayrak ile birlikte TÜRGEV'in 6 ilde yapımı tamamlanan 8 öğrenci yurdunun açılışını Ankara'dan yaptı. Erdoğan, yaptığı konuşmada isim vermeden muhalefet ve paralel yapı arasındaki ilişkiyi eleştirdi:

NEDEN HEDEF OLDU?: TÜRGEV, 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün en önemli hedeflerinden biri oldu? Halkbank'tan ne istedilerse, Türkiye'nin küresel projelerinden niçin rahatsız oldularsa TÜRGEV'in üzerine de aynı sebeple gittiler. Kendi kurdukları ankebut sistem, güneydeki sevdikleri ülke, özellikle de ikamet ettikleri yerdeki destekçilerinin çıkarları için TÜRGEV'i bir tehdit olarak gördüler. Gerçekten de TÜRGEV onlar için bir tehditti. TÜRGEV, inancını, tarihini bilen, milletine sevdalı gençler yetiştirmek istiyor. Bunu hazmedemediler. Halbuki onlar kayıtsız şartsız kendilerine tabi olacak bir nesil istiyorlar.

HASTALIKLI İLİŞKİ: Biri diğerine montajlı, dublajlı kasetler veriyor, öteki ona biatını bildiriyor. Bu nasıl hastalıklı, çarpık bir ilişkidir? Ama her iki tarafa da yakışır. Çünkü cibilliyetlerinin gereği bu. Varsın onlar 'İnadına dekolte, inadına mini etek' diye feveran etsinler. Biz TÜRGEV ve diğer vakıflarımızla, kültürüne bağlı nesiller için çalışacağız.

İKİNCİ YAKALAMA EMRİ: Pensilvanya'nın ikinci yakalama emri çıktı. Beraber kontak kurdukları kişilerin yakalama emirleri çıkıyor. 17-25 Aralık'ın sırları ortaya çıkmaya başladı. Türkiye'de kendilerine yol arkadaşlığı yapanlardan da boşuna medet ummasınlar. Millet asla onlara bu ülkenin kaderini teslim etmez.

MERKEZ'E TEPKİ
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TESKOMB heyetini kabul etti. Merkez Bankası'nın faiz politikasına tepki gösterdi: "Lütfetti. Çeyrek puanlık bir indirim yaptı. Halbuki Ocak 2014'te 5.5 puanlık artış yapmıştı.
Bunun yarısı kadar indirim yapılmadı. Böyle şey olur mu? Bize karşı bir bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka bir yerlere karşı bağımlılığın mı var?"