Özgecan dersi!

Ozgecan dersi! Emine Erdoğan, çocuk eğitiminin ailede başladığını söyledi ve ekledi: Özgecan'ın başına gelenler, bir caninin eseri değil mi? Aile ya da çevre, bir masumdan bir katil yetiştirebiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2015 Güncelleme 21 Şubat 2015, 00:10
Özgecan dersi!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Elazığ ziyaretinde ailelere ders niteliğinde çok önemli mesajlar verdi. First Lady, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi iş birliğinde yürütülen "Anne Üniversitesi Programı"nın açılışında yaptığı konuşmada, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesine değindi.

'HER DAVRANIŞIMIZ ÖRNEK'
Özgecan'ın ailesine sabırlar dileyen Erdoğan, "Özgecan kızımızın yaşadıkları hiç aklımızdan çıkmıyor" dedi. Erdoğan, "Özgecan'ın başına gelenler, bir caninin eseri değil mi? Günahsız doğmuş bir insanın hangi noktalara gelebildiğini sadece bu olayda bile net olarak görebiliyoruz. Aile ya da çevre, bir masumdan bir katil yetiştirebiliyor" dedi ve ekledi: "Ne yazık ki eğitimi bir öğretmene, bir okula havale etmek gibi yanlış algılarımız var. Bizler, çocuklarımız için bir okuluz. Her bakışımız, her davranışımız, her sözümüz onlar için bir ders niteliği taşıyor. Bizler kendimizi çok iyi donatmalıyız ki bizden mezun olan çocuklar da iyi olsun." Emine Erdoğan, program sonrası, kendisiyle konuşmak isteyen katılımcılarla bir süre görüştü.