Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir ilk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı Kitta'yı resmi törenle karşıladı. Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resmi karşılama töreninde ilk kez Erdoğan'a eşlik etti.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 03 Şubat 2015, 18:16
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir ilk

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta'yı resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tören öncesinde, Kitta'nın makam aracı, protokol girişinin önündeki caddeden atlı tören birliği eşliğinde Saray'a geldi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı Kitta ve eşi Aminata Maiga Kitta'yı makam aracından inişlerinde karşıladı. Cumhurbaşkanları ve eşlerinin platformda yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde milli marşlar çalındı. Kitta, Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören birliğini selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Erdoğan, Kitta ve eşleri, merdivenlerde Türkiye ve Mali bayrakları önünde basın mensuplarına poz verdi.



Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katıldı.

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki bir resmi karşılama töreninde ilk kez yer aldı.