Otantik davet

1990'lı yıllarda gizlice Tokat'a gelerek antik kent Sebastapolis'teki kazı çalışmalarını başlatan Galler Prensi Charles, Tokatlılar'ın gönlünü fethetti. Vali Can, bir mektup yazarak, 'Yine gel' çağrısı yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2015 Güncelleme 01 Şubat 2015, 02:16
Otantik davet

İÇİNDEKİLER

TARİHİ ve doğal güzellikleriyle tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye, yer altındaki eserleriyle de adından söz ettiriyor. Tokat'ta ortaya çıkan antik kent Sebastapolis de, şöhretini koruyor. Tokatlılar, 1990'lı yıllarda gizlice gelerek Sebastapolis'teki kazıların başlamasını sağlayan Prens Charles'ı yeniden aralarında görmek istiyor. Charles'a mektup yazarak Türkiye'ye davet eden Tokat Valisi Cevdet Can, Prensin Tokat'ı ziyaretinin il açısından önem taşıdığını belirtiyor.

GELİŞMELERİ GÖRMELİ
"Biz kendisini tekrar davet ediyoruz. Prensin özellikle Sebastoplisteki ve Tokat'taki tarihi gelişmeleri görmesini istiyoruz" diyen Vali Can, şöyle konuşuyor: "Antik kent çok büyük. Tarihinde o zaman yaklaşık 60- 70 bin kişinin yaşadığı Orta Anadolu'da büyük bir antik kent. Daha önce birkaç sütun ve birkaç taş varken, Prens Charles'ın gelmesiyle kazılar başladı. Değişik mozaik ve heykelcikler ortaya çıktı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle de bu çalışmalar hızlandı. Kendisine bir teşekkür ve davet mektubu gönderiyoruz. Bizim için çok önemli."

'TURİZM ATAĞINA GEÇTİK'
Davet mektubunu Tokat'ın İngiltere'deki fahri temsilcisi ünlü işadamı Hüseyin Özer aracılığı ile de saraya gönderen Can, "Prens'e mektubumuzu hem posta hem de Hüseyin Özer aracılığı ile gönderiyoruz. Prens Charles'ı tekrar ilimizde görmek istiyoruz" dedi. Son yıllarda Tokat'ın turizm potansiyelinin yükseldiğine de dikkati çeken Can, büyük bir turizm atağına geçtiklerini, bunun da meyvelerini almaya başladıklarını vurguladı.

MEKTUBU ELDEN GÖTÜRECEK
İNGİLTERE'de yaşayan Türk işadamı Hüseyin Özer'e konuyu Tokat'ı ziyareti sırasında anlatan Vali Cevdet Can, Özer'den destek istedi. Can, "Prens Charles'ın gelmesi büyük bir kıvılıcıma sebep oldu. Son 10 yılda Tokat'ta büyük turizm gelişmesi yaşandı. Önümdeki yıllarda Tokat'ta daha büyük turizm atağı olacak. Bu konuda bize destek verirseniz seviniriz" diye konuştu. Londra'da kraliyet ailesinin de yemek yediği restoranları bulunan Özer, mektubu en kısa zamanda ulaştıracağını söyledi.