Erdoğan'dan çok önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kırşehir'de Rüzgar Enerji Santrali'nin açılışında konuşma yaptı.

Giriş Tarihi 30 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 30 Ocak 2015, 15:41
Erdoğan’dan çok önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cacabey Meydanı'nda düzenlenen Polat Enerji Geycek Rüzgar Enerji Santrali'nin açılış töreninde konuşma yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Burası Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiğim 6. il oluyor. Bugün, Kırşehir'de çok önemli açılışları gerçekleştiriyoruz. Bu törenle Kırşehir'e kazandırılan 76 trilyon tutarındaki 19 ayrı eser ve hizmetin resmi açılışını yapıyoruz. MEB ve bunun yanında Aile Sosyal Politakalar Bakanlığımız, Gençlik Spor Bakanlığımız, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığımız'ın, İçişleri Bakanlığımızın bugün yaptıkları y atırımların inşallah açılışlarını gerçekleştireceğiz.

Biliyorum ki Kırşehir yatırımlara doymuyor. Doymamakta en doğal hakkıdır. Huzurlarınızda belediye başkanımızı ve heyetini tebrik ediyorum. Zira onların da gerçekten Kırşehir'imizde yaptığı yatırımlar, açılışlar Kırşehir7imize bir farklılığı getiriyor. Şehircilikte yeni bir atılımın yeni bir açılımın içinde olan hamdolsun artık Kırşehir var. Bundan sonra bir çok hükümetimizin vaatlerinde yerine geldiğini tek tek göreceğiz. Bundan endişeniz olmasın. Burası Anadolu burası ne Cacabey'e ne Ahi Evran'a mahçup olmayacak.

KIRŞEHİR'E DEV YATIRIM
Kırşehir'deki açılışlarımız elbette bundan ibaret değil. Birazdan açılışını yapacağımız RES dediğimiz rüzgar enerji santralleri 150 megawatt gücünde. Türkiye'nin gücüne güç katacak çevreci bir enerji anlayışıyla inşallah açılışına gideceğiz oradan da inşallah canlı yayında Türkiye'ye sesleneceğiz. Türkiye'nin en büyük rüzgar enerji santrali oluyor ve bedeli 285 milyon dolar. Bu da Kırşehir'imizde önemli bir eser. Yılda yaklaşık 400 milyon kilowatt elektrik üreterek 150 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak bu projeyi Kırşehir'e kazandırdığı için Polat Enerji'ye ayrıca teşekkür ediyorum.

DURMAK YOK YOLA DEVAM DEDİK
Hatırlarsanız 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi sizlere bir söz vermiş ve farklı bir cumhurbaşkanı olacağımı söylemiştim. Ülkeyi, devleti, milleti ilgilendiren her konunun her meselenin takipçisi olacağımı söylemiştim. Bu makamda 5 ayımızı geride bıraktık. Bu 5 ay içinde 16 ülkeye resmi ziyaretlere bulundum, Türkiye'de pek çok devlet adamlarını ağırladık görüşmeler yaptık. 8 Uluslararası zirveye katıldık. Çıkarılan kanunları inceledik onayladık, şehirlerimize ziyaretlerimiz oldu, açılışlar yaptık. Çok sayıda toplantıya katıldık. Sizin verdiğiniz emanetin gereğini yerine getirmek için durmadan duraklamadan durmak yok yola devam dedik.

ORALAR BİZE ECDAD EMANETİDİR
Bizim acelemiz var. Onyılların sorununu tek tek çözüme kavuşturuyoruz. Türkiye'yi büyütmek, kalkındırmak için gayret gösteriyoruz. Bizim 2023 hedeflerimiz var. Bunun için her türlü enerjiyi gayreti ortaya koyacağız. Her türlü emeği ortaya koyarken ter dökeceğiz. Türkiye emin ellerdedir. Son derece sğlam zeminde geleceğe ilerliyor. Geçen hafta Afrika'nın 3 ülkesine Etiyopya Somali ve Cibuti'ye resmi ziyaretlerde bulunduk. Geniş bir heyetle gittik, işadamları gazeteciler hep birlikte bu üç ülkede temaslarda bulunduk. Son olarak Pazar günü Somali'deydik bütün tehditlere güvenlik sorunlarına rağmen biz çekinmeden korkmadan Ya Allah dedik Somali'ye gittik, programımızı harfiyen uyguladık. Bir Türkiye firması tarafından tamamlanan Havalimanı terminal binasını açtık. Yine yapılan bölünmüş yolu açtık. Türkiye tarafından yapılan 200 yataklı modern bir hastanenin açılışını yaptık. Bir de aynı külliyenin içerisinde Cami açılışı yaptık. Somali Cumhurbaşkanı ile resmi görüşmelerimizi bitirdik. Orada Cumhurbaşkanı bana şunu söyledi sizin buraya gelmenizden dolayı Somali'de Mogadişu'da çok büyük sevinç var. Serbest bıraksaydık 1 milyon kişi yollara dökülür sizi karşılamaya gelirdi. Ama güvenlik nedeni ile izin vermedik dedi. Şimdi bu muhabbeti bu sevgiyi bu dostluk ve kardeşliği çok çok iyi anlamak zorundayız. Kimsenin el uzatmadığı Türkiye'den başkakimsenin gitmediği herkesin kendi kaderine terk ettiği Somali'ye biz sahip çıktık sahip çıkıyoruz. Neden? Çünkü Somali bize devleti Aliyyeyi Osmaniye'nin emanetidir. Devletimiz orada yüzyıllarca hüküm sürdü, adaletle yönetti. Ne zaman ki ecdadımız oradan ayrıldı orada sömürü, yağma, kavga çatışma başladı.

DÜNYANIN NERESİNDE MAZLUM VARSA BİZ ORADAYIZ
Muhalefet bize ne işiniz var orada diyor. Türkiye ile ilgilenin diyor. Biz Allah'a hamdolsun bütün vatandaşlarımızla ilgileniyoruz ama onlar gibi küçük düşünmüyoruz biz büyük düşünüyoruz. Adama sorarlar acaba sizin onbin kilometreyi aşkın mesafede Kobani'de Afganistan'da ne işin var? Ama siz güçlü bir ülke güçlü bir imparatorluğun varisi iseniz böyle düşünemezsiniz evet biz oralarda da varız diyeceksiniz. Varız, var olacağız. Biz, kendi vatandaşımızın arzuları istikametinde bu adımları atıyoruz. Uzanabildiğimiz her yere uzanacağız. Dünyanın neresinde mazlum varsa, mağdur varsa oraya da uzanacağız. Nerede ata yadigarı varsa camii, medrese, külliye, köprü, çeşme, türbe, şehitlik varsa onu buluyoruz gün yüzüne çıkarıyoruz. Bu seyahatte de Cibuti'ye gittik dediler ki burada sizin dedeleriniz vardı biliyor musunuz? Biliyorduk da özelliği neydi deyince Cumhurbaşkanı dedi ki burası bir Tacura şehri var. Burada şu anda 2 osmanlı ailesi hala var. Burada onların eserleri var dedi. Yoğun da programımız var. Ben de Numan Bey'e dedim ki bir heyetle gidin inceleyin TİKA olarak biz o eserleri yeniden kazanalım insanlığa kazandıralım dedik. Numan Bey bir heyetle oraya gitti. Orayı yerinde gezdiler gördüler tespitleri yaptılar TİKA orada mimar ve mühedisi ile incelemelerini yapıp döndüler.

BU MİRASLARI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

Oradaki muhabbeti anlattılar. Bize nasıl muhabbetleri var onu anlattılar. Bu yeryüzünde ecdadımızın bize bıraktığı mirasları görmezden gelemeyiz. Her zaman onlarla yatıp onlarla yatacak ve onları bu nesle kazandıracağız. Kapımıza gelen kim olursa olsun kapımızı açıyoruz, soframızı ekmeğimizi paylaşıyoruz. 12 yıl önce biz geri kalmış ülkelere 45 milyon dolar destek veriyorduk. Şimdi dikkat edin geri kalmış ülkelere verdiğimiz şuanki destek 4,5 milyar dolar. Çünkü biz Ahi Evran'ın duasını almış, onun çizdiği istikamette giden bir milletiz. Ahiliğin şartı nedir elini, kapını, sofranı açık tutacaksın, gözünü, dilini, belini bağlı tutacaksınız.

Biz paylaşmanın eksiltmediğini tam aksine arttırdığını bilen inanan insanlarız. Dünyanın yüz üstü bıraktığı Somali'ye biz sahip çıkarken orada çok önemli hizmetlerin açılışını yaparken burada ana muhalefetin genel başkanı çıktı bu Somali ziyaretinde meseleyi anlamadan bilmeden oradaki dağıtmakta olduğum hediyeleri çocuklara dağıttığım hediyelerin ne olduğunu bilmeden yalan yanlış bir ifade ile Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına bir saygısızlık yaptı ve bunun sonunda da yine rezil oldu. Kılavuzu karga olanın e biliyorsunz benim söylememe gerek yok. Ana muhalefet partisi genel başkanı montajı almış getirmiş grup konuşmasında bu edep dışı ahlak dışı montajı kullanıyor. Sonuçta ne oldu kendisi küçüldü, kendisi küçük düştü. Türkiye'ye de dünyaya da bir kez daha rezil oldu. Daha önce Somali'ye gittiğimde bende gideceğim dedi sonra ne oldu Kenya'ya gitti döndü geldi. Bunlar montaşjdan, şantajdan başka birşey bilmez. Bunların kılavuzu paralel yapı. Paralel yapı ile el ele kol kola şimdi montaj sanatını öğrendiler bunu uyguluyorlar

Başbakanlığım esnasında defalarca Kırşehir'e geldim. Cumhurbaşkanlığı dönemimde altıncı ziyaretimi buraya yapıyorum. Başbakan olarak, Cumhurbaşkanı olarak Kırşehir'e de Mogadişu'ya da gidiyorum. Bırakın Mogadişu'yu şuraya Kırşehir'e gelemeyenler utansın. Gelecek Kırşehir'de açılış yapacak, gidecek Somali'de açılış yapacak Cibuti'de temel atacak özellikle kardeşliği ile Türkiye'yi büyüteceğiz.