Sözde değil özde Türk okulu

Gülen Terör Örgütü'nün yurt dışında CIA ajanlarını gizlediği okullar kapatılacak. Özellikle Afrika ülkeleri bu konuda öncü olacak. Yeni okullarda ajanlar değil, Türkler görev yapacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2015 Güncelleme 25 Ocak 2015, 02:16
Sözde değil özde Türk okulu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti sırasında açıkladığı paralel yapının yurtdışındaki okullarının kapanmasına yönelik yapılacak düzenlemenin ayrıntılarına TAKVİM ulaştı. Eğitim hizmeti adı altında bulunduğu ülkelerde casusluk faaliyeti yürüten paralel okulların yerine gerçek Türk okulları kurulacak.

YALNIZCA EĞİTİM!
Konuyla ilgili eğitimde uzmanlaşmış, "eğitime gönül vermiş" isimler ve sivil toplum örgütleriyle görüşüldü. Mevzuat gereği Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurtdışındaki Türk okullarını kapatma yetkisi yok. Ancak okulların kapanmasıyla oluşacak öğrenci mağduriyetini önlemek için farklı bir çalışmanın hayata geçirileceği belirtildi. Okulların tamamen kapatılmayacağı, eğitim konusunda uzmanlaşmış isimlere devredileceği ifade edildi. TAKVİM'e konuşan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri "Temiz isimlerle çalışacağız. İşi yalnızca eğitim olanlarla birlikte yürüyeceğiz" dedi. Bu kişilere Türkiye'de de eğitim verilecek. Okutmanlara doktora eğitim bursları tahsis edileceği öğrenildi. Ayrıca öğrencilere THY ve Kredi Yurtlar kurumu desteği ile Türkiye'ye getirilerek kültür turları yapılacağı da proje kapsamına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da tam destek alan Bahçeşehir Üniversitesi heyeti ülkede bir Türk-Cibuti Teknik Üniversitesi'ninkurulması için çalışmalara başladı. Cibuti Üniversitesi'nin akademisyenlerine İstanbul'da İngilizce eğitimi verildi. Ülkede kurulacak üniversite için ilk etapta 1 milyon dolarlık yatırım yapılacağı açıklandı.

AB'Yİ TEST EDİYORUZ
Afrika turunda dün Cibuti'de konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Avrupa Birliği süreci şu an bizim için devam eden bir süreçtir. Bizi alırlar almazlar önemli değil. Biz Avrupa'yı test ediyoruz. Halkı Müslüman olan bir ülkeyi alacaklar mı? Almayacaklar mı? Bakalım İslamafobiye karşılar mı? Avrupa Birliği Hıristiyan tezidir anlayışı var. Bizi alırlarsa bu tez çöker. Türkiye kapınızda yalvaracak bir ülke değildir" ifadelerini kullandı.

.
Gülen okullarında CIA ajanları varGülen okullarında CIA ajanları var