Evine Erdoğan fotoğrafı astı şiddet gördü

Yaşlı kadın, yıllardır oturduğu apartmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarını cama astığı için üst komşusu tarafından uzun süre sözlü tacize uğradı ardından küçük çaplı şiddet gördü.

Giriş Tarihi 18 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2015, 00:40
Evine Erdoğan fotoğrafı astı şiddet gördü

İÇİNDEKİLER

Türkiye O'nu AK Parti sevdalısı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hayranı olarak tanıdı. İlerleyen yaşına rağmen gittiği her yerde ağzından sadece 'Erdoğan' ismi çıktı. Sevgisi karşılıksız kalmadı Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil AK Parti'de de bilinen isim oldu. 86 yaşındaki Canan Nine'nin hem AK Parti hem de Erdoğan sevgisi sonunda polislik oldu. İddiaya göre yaşlı kadın, yıllardır oturduğu apartmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın fotoğraflarını cama astığı için üst komşusu tarafından uzun süre sözlü tacize uğradı ardından küçük çaplı şiddet gördü. Yaşadıkları yüzünden evini terk etmek zorunda kalan yaşlı kadın; "Dava açmadım. Allah dava açar" dedi.

Türkiye'nin çalkantılı dönemlerinin getirdiği eşitsizliklerde meydanları dolduran kitlelerin en önünde safını aldı. Başörtü yasağında gittiği her yerde avazı çıktığı kadar bağırarak hak aradı. Mücadelesi kimi gazetelere manşet oldu kimi kitaplara ise kapak fotoğrafıyla yansıtıldı. O kendisini Türkiye'nin babaannesi olarak tanımlayan Erzurumlu Canan Nine. 86 yaşındaki çınarın üye dahi olmadığı AK Parti gönüldaşlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyduğu sevgisi rahatsız etti. Hakarete varan rahatsızlığın boyutu en son şiddetle son buldu.

"KOLLARIM MORARDI"

86 yaşındaki Canan Nine hakaretlerle başlayan, şiddete varan ve sonunda kendisine Üsküdar'ı terk ettiren süreçte hem yaşananları hem de yaşadıklarını şu sözler ile anlattı: "Üsküdar'ı çok severim. Evliyalar yatağıdır. Erzurum'dan ilk geldiğimizde orada oturduk. 4 yıla yakın orada oturdum. Üst komşum bana faşist ve cadı diyordu. Her şey diyordu. Çocuklarıma demiyordum ama en sonunda canım çok yanıyordu. Çünkü adam beni kollarımdan tutarak salladı. Canım çok yandı en son. Kollarım morardı. Mahalleli araya girdi. Apartmanda adam resmen terör estiriyordu. Üstteki komşumuz oturduğum evimde ben AK Parti bayraklarını ve Tayyip Bey'in resimlerini asıyorum diye bana resmen düşman oldu. Hatta beni bir keresinde hırpaladı. 2 sene çektim derdini. Çocuklarımın hepsi devlet memuru. Ben çocuklarıma bir şey söylemedim. En sonunda adam beni çok fena hırpaladı. Sonunda çocuklarım geldi ve adama, 'ne istiyorsun annemden? Annemden ne alıp vereceğin var? Annem AK Partili sen ise solcusun. Annem sana karışıyor mu? Sen niye anneme karışıyorsun?' dediler. Daha sonra adam polise 'evim basıldı' diyerek haber verdi. Polise dedim ki, 'bunun sayesinde bu yaşta karakol da gördüm' dedim. 2 senedir beni partiye sebep hırpalıyor, ben çocuklarıma bilerek söylemedim ki başları belaya karışmasınlar diye. En sonunda haber vermek zorunda oldum. Hatta polisler bile adama karşı çıktı. 'Utanmaz bu senin emsalin mi? Bu senin anneannen yaşında. Sen niye uğraşıyorsun. Gelip derdini karakoldu anlatabilirdin' dediler. Daha sonra çocuklarım beni ikan etti ve taşınmak zorunda kaldım. Çocuklarım da bana yakın oturuyor. O evi de kiraya verdim. Ama Üsküdar'ı çok özlüyorum."

"FAŞİST VE CADI DİYORDU"

Yaşlı kadın yıllardır kendisine ait oturduğu Üsküdar'daki evinden sonunda çocuklarının isteği üzerine taşındı. Yaşanan tatsız olayı yargıya taşımak istemediğini söyleyen Canan Nine, "Dava açmadım. Allah dava açar" diye konuştu.

"TABUTUMUN ÜSTÜNE AK PARTİ BAYRAĞI ÖRTÜN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk tanışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Siirt'te, 12 Aralık 1997 günü, Ziya Gökalp'in, şiirini okuduğu için 10 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından 26 Mart 1999'da cezanın infazı için Pınarhisar Cezaevi'ne girdikten sonra tanıştığını söyleyen Canan Nine Yaşadığı tatsız olayın ardından evinde hala AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın fotoğrafları ve gazete kupürlerini saklamaya devam ettiğini belirtti. Canan Nine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a herhangi bir sitemde bulunmadığını da dile getirerek; " Ölümümde gelsinler ve AK Parti bayrağını benim tabutumun üstüne örtsünler. Kendisine sitem etmiyorum. Çok meşguliyeti var. Benim gibi bir ihtiyara vakit ayıracak zamanı yok. Helal ediyorum hakkımı."

Canan Nine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılaştığında yaşadığı bir diyaloğu şu sözler ile anlattı: "Tayyip'e dedim ki, 'Yavrum dünya ahiret evladımsın. Eğer ki doğur yoldan gidersen Allah işini gücünü rast getirsin. Eğri yoldan gidersen ise Allah bilir işini ne ederse etsin. O da 'amin' dedi."

"MÜSLÜMANLARA HER YERDE TAARRUZ VAR"

Siyaseti yakından takip eden ve haber bültenlerini kaçırmayan Canan Nine, Dünya ülkelerindeki iç karışıklığa karşı oyuna gelmemek için Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için şu uyarılarda bulundu: "Her yerde Müslümanlara taarruz var. Dünyanın her ülkesinde. Sadece Paris'te değil. Ermeniler Müslümanlara düşmanlar. Mahsustan kendi içlerindeki adamlar sıkıntı çıkarıyorlar ki Türkiye'yi belaya sokmak istiyorlar. Bela başlarına patlasın. Zulmü Türkiye'ye bulaştırmak istiyorlar. Türkiye elhamdülillah La ilahe illallah muhammeden resulullah . Muhammet ümmeti geldik Muhammet ümmeti öleceğiz inşallah."