Karanlık el devrede

İmralı'dan eylemsizlik kararının gelmesinin ardından üst akıl devreye girdi. Cizre'de 4 YPG'linin cenazesi için toplanan insanlar, ortada hiçbir sebep yokken Hüda-Par mensuplarına ateş açtı, vatandaşların evlerini yaktı. Sabaha kadar süren saldırıda 3 kişi öldü, 3 kişi ise yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2014 Güncelleme 28 Aralık 2014, 02:01
Karanlık el devrede

İÇİNDEKİLER

Barış sürecinde en umut verici adım önceki gün atılırken, İmralı'dan PKK üyelerine kesin eylemsizlik talimatı verildi. Buna göre sokak eylemleri yapılmayacak, kepenk kapatılmayacak ve kamu binalarına saldırı olmayacaktı. Kararın kamuoyuyla paylaşıldığı gün ise barış istemeyen karanlık eller devreye girdi. Kobani bahanesiyle 6-7 Ekim'de çıkan olaylarda Hüda-Par'lıları hedef alan PKK'lılar önceki gece Kuzey Irak'ın Şengal kentinde, öldürülen 4 YPG'linin cenazesi için toplandıktan sonra yine olay çıkardı. Cizre'de cenazeyi bekleyen kalabalık arasında yer alan yüzleri kapalı ellerinde otomatik silah bulunan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri cenazenin ardından Hüda-Par'a yakın kişilerin yaşadığı Nur Mahallesi'ne yöneldi. Silahlı grup, gece saat 03.00 sıralarında mahallede sağa-sola rastgele ateş açtı. Hüda- Par'lıların da karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bu sırada bir grup, içinde hamile kadınların bulunduğu bazı evleri ateşe verdi. YDG-H'liler, panzerlerin mahalleye girmesini engellemek için hendekler kazarken, çatışma gece boyu sürdü.

ÇATIŞMA SABAHA KADAR SÜRDÜ

Gece 03.00'te başlayan olaylar 8 saat sürdü. Sabah mahallede ellerinde otomatik silah olan PKK'lıların gezdiği görüldü. Olaylar sırasında ağır yaralanan 16 yaşındaki Yasin Özer, Abdullah Deniz ve Barış Dalmış da hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı.

Abidin YEL