"Paralel yapının amacı sindirmek"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, paralel yargının Hanefi Avcı ile ilgili verdiği kararla "Biz hala buradayız. Bizimle ilgili kanaat sarf edenlerle hesabımızı görürüz" şeklinde bir mesaj vermeye çalıştığını dile getirdi...

Giriş Tarihi 26 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 27 Aralık 2014, 03:09
Paralel yapının amacı sindirmek

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu Yargıtay'ın Hanefi Avcı'nın cezasını onamasıyla ilgili sert konuştu.

Paralel yapıya karşı sessiz kalınmaması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, Yargıtay'ın Hanefi Avcı kararıyla ilgili şunları dile getirdi:

►Burada hala biz güçlüyüz mesajı var bir ara sembolleşmişti "dokunan yanar" diye. Ben yargı süreçleriyle ilgili hep dikkatli konuştum ama bunun zamanlaması son derece manidar. Bir davada böylesine acil bir karar almak biz hala buradayız bizimle ilgili kanaat sarf edenlerle hesabımızı görürüz mesajı veriyorlar.

►Tahşiye denilen grubunda işlediği suç paralel yapının hoşlanmadığı şeyler söylemek ve getirmek. Bunlar kendilerine eleştiri getirenleri dahil ceza vermeye ve tasfiye etmeye çalışıyor

►Hanefi Avcı örgüt üyesiyse hangi örgüt üyesi? O kitabı yazmamış olsaydı bu cezayı alır mıydı?

►Paralel yapının amacı kendileri gibi düşünmeyenleri sindirmek ve bastırmak. Şimdi biz bu yapıya karşı sessiz mi kalacağız. Özgürlüklerimiz tehdit altına girdiğnde sessiz mi kalacağız. Ya onlar başarılı olsaydı Türkiye'de neler olurdu?