Noel'e Demba Ba'lı protesto

Yılbaşı kutlamalarını protesto eden AGD'li gençler, "Sözümüz Müslüman'a: Harama Sürükler Noel Baba, Namaza Götürür Demba Ba" yazan pankart açtı.

Giriş Tarihi 26 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 26 Aralık 2014, 16:46
Noel’e Demba Ba’lı protesto

İÇİNDEKİLER

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi yaklaşık 100 öğrenci, Beyazıt Meydanı'nda toplanıp yılbaşı kutlamalarını protesto etti.

Yılbaşı kutlamaları sırasında uyuşturucu, kumar ve alkol gibi kötü alışkanlıklarda artış olduğunu öne süren eylemciler, Müslümanların yılbaşı kutlaması yapmaması gerektiğini belirttiler. "Sözümüz Müslüman'a: Harama Sürükler Noel Baba, Namaza Götürür Demba Ba" yazılı pankart dikkat çekerken, grup sık sık tekbir getirip slogan attı.



Kur'an-ı Kerim okunan eylemde topluluk adına basın açıklamasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Beyazıt Yerleşkesi Başkanı Ömer Sirkeci, "Müslüman olduğu halde Noel'i kutlayanlara sesleniyoruz. Ey Mümin kardeşimiz, Noel Hristiyan aleminin bayramıdır. Bizim için hiçbir kutsallık ifade etmez. Hristiyanların bayramını bile bile kutlamak imanı tehlikeye atan bir unsurdur. Bu cehaletten bir an önce kurtulmak gerekir. Biz Hristiyanın kutsalına değil, Müslümanın kutlamasına karşıyız" dedi.

Ömer Sirkeci, İslam'da yeni yılın Muharrem ayının 1. günü başladığını belirterek, "Dinimizde Noel ve Yılbaşı kutlamalarının hiçbir yeri bulunmamaktadır. Bu yılbaşının biz Müslümanlar için resmi ve milletler arası bir takvimin başlagıcı olmasından başka hiçbir değeri yoktur" şeklinde konuştu. "İslam ümmeti kabul etmez zilleti", "Müslüman uyuma inancına sahip çık" sloganlarının atıldığı eylemin ardından, grup üyeleri tekbirlerle Fen-Edebiyat Fakültesine yürüdü. Edebiyat Fakültesi'nde de basın açıklaması yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.