Gülen'i ters köşeye yatıran rapor

A HABER’de Sevilay Yükselir moderatörlüğünde yayınlanan Avukat Fidel Okan ve Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek’in analiz ve belgeleri paylaştığı gündem belirleyen program ‘%100 Siyaset’te dün akşam ‘Paralel Yapı’ operasyonlarıyla ilgili çok önemli resmi belge ilk kez yayınlandı.

Giriş Tarihi 22 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 23 Aralık 2014, 02:23
Gülen’i ters köşeye yatıran rapor

İÇİNDEKİLER

Cemaat yayın organlarının 'Tahşiye kumpası' ile ilgili açıklamalarını da yalanlayan bu raporun önemini vurgulayan Fidel Okan, "Aslında işaret fişeğini Fethullah Gülen'e attırıyorlar. 'Tahşiye' cümlesi ilk kez Gülen'in vaazında değil, İstihbarat Şube Eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in imzaladığı 03.12.2008 tarihli raporda ortaya çıkıyor. Gülen İstihbarat şubesindeki personelinden bunu öğreniyor. MİT'te öyle bir rapor yok" dedi.



İşte o resmi rapor:

"Dini istismar faaliyet faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmalarda Nur Cemaati Tahşiye Grubu ile ilgili güvenilir kaynaktan;
Grubun liderliğini Muş ili Sunay Mahallesi Atatürk Bulvarı… adresindeki Molla Muhammed Mehmet Doğan'ın yaptığı…

Grubun İstanbul, Ankara, Aksaray, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kayseri, Konya, Malatya, Muş, Sivas ve Van illerinde faaliyet gösterdiği, ayrıca Fransa, Almanya ve Suudi Arabistan ülkelerinde de mensuplarının bulunduğu, yaklaşık 5000 kişi civarında mensubu bulunduğu değerlendirilen grubun faaliyetlerini dikkat çekmemek için gizli sürdürdükleri,

Grup mensuplarının Türkiye'nin Dar'ül Harp olduğu düşüncesini taşıdığı, Nur Cemaati Mehmet KIRKINCI ve Fetullah GÜLEN Grubunu münafık olarak gördüğü, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) İslam inkilabı önünde en büyük engellerden biri olduğunu düşündükleri,"

İmza: İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat YILMAZER