Dönemin haşhaşileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Gülen terör örgütü hakkında konuştu: Benim için 'Dönemin Başbakanı' diyen, 'Dönemin Haşhaşi Örgütü'nü yakında hiçkimse hatırlamayacak, hatırlayan da hayırla yad etmeyecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2014 Güncelleme 21 Aralık 2014, 01:41
Dönemin haşhaşileri

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da DEİK Genel Kurulu'na katıldı. Türkiye'nin 12 yılda çok önemli badirelerden geçtiğini belirten Erdoğan, çok önemli açıklamalar yaptı:

Darbe girişimlerinin birinde boynumuzu eğseydik, diz çökseydik, tuzağa düşseydik inanın bugünlere ulaşamazdık. Darbenin sonucu konusunda kendilerinden o kader eminlerdi ki iddianameyi hazırlamışlar ve o iddianameye "Dönemin Başbakanı" ifadesini koymuşlardı.
Bunu diyenler, şimdi "Dönemin Haşhaşi Örgütü" oldular. Merhum Menderes'e, devran aynı, "Sabık Başbakan" diyenleri hiç kimse hatırlamıyor. Aynı. Hatırlayanlar da hayırla yad etmiyor. Bizim için "Dönemin Başbakanı" diyen, "Dönemin Haşhaşi Örgütü"nü de inşallah yakında hiçkimse hatırlamayacak, hatırlayan da hayırla yad etmeyecek.

AB TATİL GÜNÜNDE ÇALIŞTI
Unutmayacağız... Eğer bir maşa kullanılamaz hale gelirse, bu üst akıl gider kendisine başka bir maşa bulur. Bir senaryo çökerse, giderler başka bir senaryo yazarlar çünkü 12 yıldır bunu yapıyorlar. 12 yıldır renk değişse de görüntü, maske, kılıf değişse de oyun değişmiyor, senaryo değişmiyor.
Düne kadar düşman olanlar bugün birlikte hareket ediyorlar. Çünkü patron öyle istiyor.Üst akla patrona da itaatsizlik edemezler. Çünkü aldıkları sözlerin diyetini ödemek zorundalar. Bunların tabuları o.
Şimdi tabular yıkılıyor. Hamdolsun bizim ödenecek bir diyetimiz yok.
Biz yetkiyi emaneti birilerinden almadık. Milletten aldık. Hesabı da sadece millete veririz.

Yargı bir süreç başlattı.
Her şey yasalara uygun şekilde cereyan ediyor. Yargının ve emniyetin geçmişte yaptığı hatalar tekerrür etmiyor. Kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor.

Medya yoluyla algı operasyonları yapılmıyor. Bu süreç başladığı andan itibaren malum çevreler 'Basın susturuluyor' diye kampanya başlattılar ve dünyaya servisini sağladılar. Çok enteresan Avrupa Birliği (AB) tatil gününde bununla ilgili açıklama yapıyor.

KOBANİ YALANLARI...
Ne kadar da hassaslar. Ne kadar da bu ülkede olan bitenlere seviyor sayıyor hemen açıklama yapıyorlar. 50 yıldır kapılarında bizi bekletenler acaba bu hassasiyeti nereden elde ettiler? Uluslararası basın her zaman yaptığı gibi Türkiye aleyhine bu kampanyaya sımsıkı sarıldı. Bu AB'nin en büyük ülkesinin liderine "PKK terör örgütünü ülkenizde barındırıyorsunuz" diye rapor sunduğumda baştaki hanımefendiden aldığım cevap şu...
Şu anda haklarında 4 bin dava var. Netice bir hiç. Verilen cevap: "Burası hukuk devleti biz neticeyi bekliyoruz. Türkiye de hukuk devleti.
Dolayısıyla kararını bekleyeceksin.

Umut bağladığınız maşaların maskesi düşüyor olabilir. Hukukun üstünlüğüne saygı göstereceksiniz. Neymiş gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi?

Türkiye'nin uluslararası itibarı şöyle oluyor böyle oluyor.
Hiçbir şey olmaz. Türkiye uluslararası itibarını manşetlerle, sahte raporlarla elde etmiş bir ülke değildir.

Kobani Kobani dediler. Uçaklarla mühimmat indirdiler. Bunlar terör örgütlerine gitti. Kobani'de zaten sivil halk yok. 200 bin insanı biz zaten ülkemize aldık. Orada 3 bin savaşçı var. Onlar orada savaşıyor. Peki Halep'le niye ilgilenmiyorsunuz? Kobani'nin birileri için stratejik önemi var. Kuzey Suriye'de yeni bir yapılanma mı yeni bir eyalet mi oluşturuluyor? Bu ülkem için bir tehdittir. Bunu görmemezlikten gelemeyiz.

AB KAPISINDA KUL OLMAYIZ

Türkiye AB önünde kapı kulu değildir. Türkiye, bırakın boynunu eğmeyi asla ve asla azarlanacak, istikamet çizilecek bir ülke hiç değildir. Biz itibarımızdan, büyümemizden hiçbir şey kaybetmeyiz. Onlar eski Türkiye'yi getirmek için mücadele edecekler, biz yeni Türkiye için çabalayacağız. Hasan Sabbahlar hiçbir zaman bitmez. Bunlar hep olacaktır. Onların bir planı varsa Allah'ın da bir planı var. Gençleri sokağa çağıran sorumsuz siyasetçiler, Pensilvanya ile ittifakın diyetini ödeme gayretindeler. Çözüm sürecini inşallah nihayete erdireceğiz.


Zeynel YAMAN