Sevilay Yükselir'den çarpıcı açıklamalar!

Sabah yazarı Sevilay Yükselir A Haber ekranlarında yayınlanan Kadraj programında Gülen Terör Örgütü'ne yönelik operasyonla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu...

Giriş Tarihi 19 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 19 Aralık 2014, 22:36
Sevilay Yükselir’den çarpıcı açıklamalar!

İÇİNDEKİLER

Kadraj programına konuk olan Sevilay Yükselir A Haber ekranlarında Gülen Terör Örgütü'nü hedef alan açıklamalarda bulundu.

"ASIL GAZETECİLİK SEBEBİYLE TUTUKLANAN ŞENER VE ŞIK"
Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın Gülen Hareketi'ni hedef alan kitapları ve haberleri sebebiyle paralel yapı mensupları tarafından hapse atıldığının altını çizen Sevilay Yükselir, bugün gazetecilik mesleği sebebiyle tutuklandığını dile getiren paralelcilerin ise yalan söylediğini ifade etti.

DUMANLI'NIN ÇELİŞKİLERLE DOLU İFADESİ
14 Aralık'ta tutuklananların gazetecilik mesleği sebebiyle değil terör örgütü mensubu olması nedeniyle tutuklandığını ifade eden Sevilay Yükselir, soruşturma sırasında çelişkili ifadeler kullanan Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya sert sözlerle yüklendi.

"PARALEL YAPI DEĞİL TERÖR ÖRGÜTÜ"
"ABD'nin Gülen'i Türkiye'ye vereceğini zannetmiyorum." diyen Sevilay Yükselir "Paralel Yapı değil bir terör örgütü ile karşı karşıyayız." sözlerini kullandı.



EKREM DUMANLI'DA BİR KORKAKLIK SEZDİM
Bu kadar yalan, dolan, tamamen çarpıtma bir ifade olamaz. Bugünkü okuduklarıma inanamadım. Orada hafiften bir korkaklık da sezdim. Açık söyleyeyim. Yiğit, mert, delikanlı, "gelin beni alın" falan yaptı ya polis Zaman gazetesine giderken. Polise operasyon çekti o gün. "Ben kahramanım, meydan okuyorum, beni alacaksanız, gelin gazetemi basın öyle alın" deyip an be an canlı canlı bütün dünyaya "Türkiye'de basın özgürlüğü tehdit altında, Türkiye'de gazeteciler bağımsız yayın yapamıyorlar" algısını yaratmak için şov yaptı.

NEREDEYSE "BEN FETHULLAH GÜLEN'İ TANIMIYORUM" DİYECEK
Artistlik yapıyordu "gelin beni alın" diye. Peki sen nasıl bir artistsin ki Ekrem Dumanlı, niye gidiyorsun ifadende utanmadan yalan söylüyorsun. Diyor ki "ben Fethullah Gülen'den talimat almadım". Nerdeyse diyecek ki "Fethullah Gülen'i tanımam, bilmem". Böyle bir rezillik yok. Azıcık adam olsa, azıcık mert olsa doğruyu söyler. Der ki, "evet ben, Fethullah Gülen'in liderliğinde iş gören bu örgütün gazetelerinden birinde genel yayın yönetmeniyim. Tabi ki adam bizim patronumuz, Pensilvanya'da olması hiç bir şeyi değiştirmiyor. O ne derse biz onun yolundan gitmek zorundayız."

"KORKAK, ZAVALLI BİR İNSAN"
Yüreğin varsa bunu diyebilmeliydin Ekrem Dumanlı. Sen hem bunu diyemiyorsun, hem korkaklık yapıyorsun, hem artistlik yapıyorsun. O gazete binasının önünde, Çağlayan'da bekleşen insanlara sesleniyorum, biraz oturup düşünsünler, şu verdiği ifadeden ne kadar korkak, ne kadar zavallı bir insan olduğunu anlasınlar.