Cepten kumpas çıktı

Cep telefonlarına gelen kampanya mesajlarını kullanan Paralel Yapı, bu mesajı alan kişileri Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet'e bomba olayına bağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2014 Güncelleme 19 Aralık 2014, 01:44
Cepten kumpas çıktı

İÇİNDEKİLER

Sahte rapor ve delil üreterek operasyon yapan Paralel Yapı'nın, hedef seçtiği isimleri, bir cep telefonu şirketinin gönderdiği kampanya mesajları üzerinden Cumhuriyet gazetesine bomba atılması ve Danıştay saldırısına bağladığı ortaya çıktı. Kumpasta, dönemin İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürü olan ve Paralel Yapı soruşturmasında tutuklanan Ömer Köse'nin imzası var. Ergenekon davasına bakan eski Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 olayın sanıkları ile diğer tüm sanıkların telefon irtibatlarını gösteren bir rapor talep etti.



Yollanan raporda Ömer Köse ve ekibinin imzası vardı. Rapordaki yüzlerce şemadan birinde, 566964656 numaralı telefondan Albay Ziya İlker Göktaş, Yarbay Mustafa Dönmez, eski Sivas Ülkü Ocağı Başkanı Oğuz Bulut ve işadamı Hayrettin Ertekin'e mesaj çekilmiş olarak gösterildi. Aynı numaranın Danıştay saldırısı sanığı Ayhan Parlak ile de haberleştiği belirtildi. Başka bir şemada ise 434520424940495'ten bazı sanıklara mesaj gönderildiği yer aldı. Bu şekilde sanıklar arasında örgütsel irtibat olduğu kaydedildi. Mahkeme de sanıkları ağır cezalara mahkûm etti. Gerçek ise sonradan anlaşıldı. Bunlar, bir cep telefonu operatöründen gönderilen bilgilendirme ve kampanya mesajlarıydı. Bir telefon numarasına benzemeyen iki rakam dizisi ise toplu mesaj gönderimini sağlayan kodlardı. Tele-kumpasın ortaya çıkması üzerine de Ziya İlker Göktaş, savcı Zekeriya Öz, eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse ile Ergenekon hâkimlerinden şikâyetçi oldu.

Fatih ULAŞ / SABAH