YHT bir hafta ücretsiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Tren hattının açılış törenine katıldı.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 17 Aralık 2014, 15:53
YHT bir hafta ücretsiz

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından Cumhurbaşkaın Recep Tayyip Erdoğan, katılımcılara seslendi. Pek çok konuya değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan Yüksek Hızlı Tren İstanbul Konya hattının 1 hafta boyunca vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceğinin müjdesini de verdi. Erdoğan yaptığı konuşmada 'Müjde, İnşallah Konya İstanbul arasındaki YHT 1 hafta ücretsiz olarak sizlere hizmet edecek. Onun için Sayın Başbakanımıza, ulaştırma Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 1 Hafta süreyle Konya'dan İstanbul'a gerek İstanbul'dan Konya'ya gelecek kardeşlerimiz farklı bir huzuru yaşasınlar' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'da yaptığı o konuşmadan önemli satırbaşları;

Üstad'ı 741. yıldömünde yadediyor mekanının cennet olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Dün yaşanan Pakistan'daki elim hadise nedeniyle başsağlığı mesajlarımızı iletmek istiyorum. Dün, bir okula yapılan terörist saldırı neticesinde 130'u aşkın öğrenci ve öğretmenimizin katledildiği o olayı teessürle öğrendik.

Kardeşimiz Pakistan'la ilişkimiz sarsılmadan devam edecek. Bu masum çocukları hedef alan bu alçakça saldırı sanıyorum ki bölgedeki tüm ülkelerin tüm dünyanın terörün karanlık yüzünü bir daha görmelerine sebep olur. Pakistan'a bir kez daha sabır başsağlığı diliyorum. Ben en son buraya Başbakan olarak geldim son mitingimi burada yaptık, vedamızı burada yaptık. Hatmemizi de burada yaptık, Fatihamızı burada okuduk. Rabbim bundan sonra da bizi birbirimize mahçup etmesin.

HATMEMİZİ DE BURADA YAPTIK, FATİHAMIZI DA BURADA OKUDUK

Konya'da Hatime yaptığımız gibi biliyorsunuz Konya'da tekrar Fatiha'yı da okuduk. Kapanışı Konya'da yaptık ama açılışı ve devamını yine Konya'da yaptık. Konyalı bir kardeşimize Ahmet Davutoğlu kardeşimize Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık görevini tevdi ettik. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ardından Konya bir başbakan daha çıkarmış oldu.3,5 Ay oldu. Hamdolsun Sayın Başbakanımız çok büyük bir azimle milletin ve konyanın emanetini iftiharla ve bir o kadar da hakkıyla taşıyor. Bugün Hazreti Mevlana'nın 741. Yıldönümüdür. şebi Arus'ta farklı bir vuslat daha yaşıyoruz. Anadolu Selçuklu Devleti'nin kadim Başkenti Konya'yı Osmanlı'nın kadim Başkenti İstanbul'a bağlıyor, iki kadim devletin başkentini birbirine bağlıyoruz. Ankara'da Hacı Bayramı Veli ile Eskişehir'de Yunus Emre'yi buluşturduk. Cumhuriyet ile Selçuklu'nun, Hacı Bayramı Veli ile Mevlana'nın vuslatını gerçekleştirdik. 25 Temmuz 2014'te Ankara, Eskişehir, İstanbul birbiri ile buluştu. Bugün bir başka adım atıyoruz. Bu güzel halkaya Konya ile İstanbul'u da ekliyoruz. Az önce de bakanım söyledi. Eyüp Sultan hazretleri olmak üzere İstanbul'un manevi mimarları Konya'nın manevi mimarları ile kucaklaşıyor. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren Konya ile İstanbul arası artık ne 10, ne de 13 saat tam olarak 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra inşallah Rabia olacak. Daha sonra inşallah daha da aşağı inecek. Ankara Konya hattını 5,5 milyon vatandaşımız kullandı. Durmuyoruz durmak yok yola devam. Kısa sürede inşallah tüm bu hatları da bitirecek Türkiye'yi ulaşımda yüksek bir safhaya getirmiş olacağız.Bugün başlayacak seferlerin tüm herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu hatların tamamlanmasında sefere başlamasında emeği geçen herkese her kurumumuza teşekkür ediyorum. Yeni tren setlerinde çalışacak arkadaşlarıma başarılar ve hayırlı işler, yolcularımıza hayırlı yolculuklar diliyorum.

İNSANIMIZ İNSAN YERİNE KONMADI

Bu ülke yakın tarihte çok büyük acılar çekti sorunlar yaşadı. Bizim dedelerimiz annelerimiz babalarımız onların ardından bizler bu ülkede ağır sorunları yaşamak zorunda bırakıldık. Dünyada özellikle yaşanan hızlı kalkınmayı on yıllar boyunca seyretmek zorunda kaldık. Ulaştırmada o dar yollarla büyük sıkıntı verdik çok sayıda can verdik. Eğitimde mahrum bırakıldı, sağlıkta insanımız insan yerine konmadı. Gençlik dönemimi hatırlıyorum. SSK'nın malum Genel Müdürü olduğu dönemi d üşünüyorum. Hastalarımızın sağlam giripte hasta çıktığı günleri düşünüyorum. Hızlı Trenleri sadece televizyonda görüyorduk. Uçağı sırtüstü yere yatıyor gökyüzünde izliyorduk. Modern temiz hastaneleri güzel okulları sadece yabancı filmlerde görüyorduk o da renkli değil siyah beyaz. İnsanın insan gibi yaşadığını uzaktan görüyorduk.

ARTIK HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ

Biz umudumuzu yitirmedik. Mücadele azmini kaybetmedik. Milletimize hizmet etme aşkımızı sevdamızı daima diri tuttuk. Onların bir hesabı varsa, Allah'ın da milletin de bir hesabı vardır dedik sabırla sebatla mücadele ettik. 12 Yıl önce milletimizden emaneti devraldık, kollarımızı sıvadık. Darbe planladılar, senaryolar yazdılar onları yırttık attık. Milletle beraber olduk, milletle beraber yürüdük. 12 Yılda Türkiye'ye çok büyük değişiklikler yaşattık. Biz şunu söyledik bu millet azizdir, mu ülke azizdir. Tarihimiz ecdadımız medeniyetimiz azizdir. Bu aziz millet durdurulamaz. Bu aziz ülke horlanamaz. Bu kutlu yürüyüş engellenemezdi. Bu millete kimse boyun eğdiremez, diz çöktüremez. Bizim gündemimizi kimse belirleyemez dedik. Bizim 12 yılda millet için yaptığımız her adım elbette birilerini çok rahatsız etti. Karanlıktan beslenenler aydınlıktan rahatsız oldular. Eski Türkiye'nin yolsuzluk, yoksulluğundan beslenenler büyüyen Türkiye'den rahatsız oldular. Eski Türkiye'ye istedikleri gibi istikamet çizerlerdi. Mazlumların sesi olmamızdan rahatsız oldular. Biz ne dedik bu dünyada bizde varız dedik. Bu denklemde bizde varız dedik. Biz ne dedik dünya 5'ten büyüktür dedik. Yüzyıl boyunca hoorladığınız dışladığınız Türkiye ayakları üstünde doğruldu ve artık haddinizi bilin dedik. O kirli ellerinizi Türkiye'nin üzerinden çekeceksiniz dedik. Türkiye'ye gündem belirleme Türkiye'ye istikamet çizme alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz dedik bundan rahatsız oldular.

GELECEKSEN GEL SENİ TUTAN YOK

Dikkat ederseniz yönetmenlerden biri açıkladı. Senaryoyu yazdılar elimize verdiler bizde oynadık dedi. Olay bu. Bizim o gün boyun eğeceğimizi darbe girişimine razı olacağımızı zannettiler. Biz o gün Konya'daydık. Konya'nın hayır duası, kahramanlığı, yiğitliği dik duruşu üzerimizdeydi. Oyunu anında farkettik. Bunun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını bunun ülkeye yönelik bir tuzak olduğunu anında gördük, tedbirlerimizi aldık. Derhal harekete geçtik ve ne dedik onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı da vardır dedik. Allah'a hamdolsun o tuzak, oyun bozuldu asıl niyetleri de ortaya çıktı. 17 Aralık'ın hemen ardından 25 Aralık'ta planladıkları asıl tezgah polislerin bilgisayarından çıkarıldı. Tescillendi darbe girişimi. O kadar hazırlar ki sonradan kullanacakları fezlekeye dönemin Başbakanı diye bile yazmışlar. Ben görevdeyim. Bunların asıl niyetlerini çirkin yüzlerini daha net olarak gördük. Sizler bu oyunu bu tuzağı gördünüz. Sizler önce 30 Mart'ta ardından 10 Ağustos'ta yanımızda oldunuz. Sizden aldığımız güçle bu girişimleri boşa çıkardık. Bakın 17 Aralık'ta gerek bugün. Kimlerin yan yana durduğunu kimlerin ittifak yaptığını kimlerin kucaklaştığını görün. Asıl meseleyi de asıl niyeti de o zaman anlayacaksınız. O karanlık dönemin ne kadar aktörü varsa şuanda kucaklaşıyorlar. Düşmankardeşler seçimlerde birbirlerini destekliyorlar. Birbirlerine diyet ödüyorlar. Kasetlerin diyetini ödüyorlar. Birbirlerine diyet ödüyorlar. Pensilvanya açıklama yapıyor. Şahsısma yönelik çok şirkin benzetmeler, beddua seansları ve şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan kendi takımı için onların yerinde olmak isterdim diyor. Senin elini kolunu bağlayan yokki gel onların yanına. Gel onların yerine. Çoktandır sana gel diyoruz zaten. Kimse tutmuyor seni gel. Pensilvanya'dan buraya gelemez. Bizim ödeyecek bir diyetimiz varsa bunu sadece millete öderiz. Bırakın onlar Türkiye düşmanları ile hareket etsin.

İSTEDİĞİNİZ MANŞETİ ATIN

Kurumlarımızı temizledik temizliyoruz. Kaynaklarını kurutmaya devam ediyoruz. Şimdi, dünyada bazı ülkelerde özellikle Avrupa'da bazı ülkeler çıkıyor peşin hükümler veriyor. Beyler geçti o günler. İstediğiniz manşeti atın, istediğiniz yalan haberi yazın istediğiniz kadar Türkiye aleyhine açıklama yapın. Biz kendi rotamızı kendimiz çizeriz. Türkiye'ye akıl vermeye çalışanlar karşılarında o eski Türkiye'nin olmadığını artık anlasınlar. Türkiye'ye demokrasi dersi vereceklermiş. Bi zahmet buraya gel de Türkiye sana ders versin. Size Mısır'ı anlatalım, Suriye üzerinden insanlık dersi verelim. Sen önce git AB içinde yükselen ırkçılığın, islamafobi'nin hesabını ver. Kapattığınız gazetenin hesabını verdiniz mi? Sabancı'yı kendi merkezinde öldüren o teröristi kaç kez yakaladınız. Bir kapıdan soktunuz ötekinden çıkardınız. 7 Tane oradaki soydaşımızı o ırkçı faşistler ne yazık ki öldürdüler. Türkiye sizin günah keçiniz değil. AB önce kendisini test etmesi lazım. Mısır için susanlar, Suriye'de Irak'ta 1,600 bin insanı kendi evimizde barındıran Türkiye'ye hiç birinin söyleyecek sözü yoktur.

HOCA GÖRÜNTÜSÜ ALTINDAKİ ŞAKLABANLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ


Biz AB'nin kapıkulu değiliz. Biz, bir defa bir millet olma şuuru içerisinde idraki içerisinde alacaklarsa alırlar almayacaklarsa almazlar. Mısır'da sustunuz, Ukrayna'da sustunuz, Irak'ta sustunuz Filistin'de sustunuz. Ne zaman adalet haykıracaksınız. Türkiye için susmakla kalmıyor, darbe girişimlerine destek oluyorsunuz. Bu ülkeyi uluslararası çevrelerin taşeronu olan paralel devlet yapılanmalarına hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz. Terör örgütleri çıkıyor. Şuanda pakistan'daki olayı gördünüz. 130'a aşkın yavruyu öğrenciyi şehit ediyorlar. DEAŞ çıktı onların da neler yaptığnıı görüyorsunuz. Ne adına yapıyor sorarsanız İslam adına yapıyor. Öyle birşey yok. İslam'a gölge düşürüyorsunuz.

Onlar Türkiye düşmanları ile iş tutacak, biz işimizi yapacak, milletimize hizmet üretmeye devam edeceğiz. Konya yanımızda durduğunuz için bir kez daha size teşekkür ediyoruz. Bize güovendiğiniz için size bir kez daha teşekkür ediyoruz.

YHT, 1 HAFTA ÜCRETSİZ

Müjde, İnşallah Konya İstanbul arasındaki YHT 1 hafta ücretsiz olarak sizlere hizmet edecek. Onun için Sayın Başbakanımıza, ulaştırma Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 1 Hafta süreyle Konya'dan İstanbul'a gerek İstanbul'dan Konya'ya gelecek kardeşlerimiz farklı bir huzuru yaşasınlar. Bu güzergahtaki istasyonlar da halkımıza hizmet edecek. Büyük Türkiye'ye destek olduğunuz için yalanlara değil hakka inandığnız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Açılan Yüksek Hızlı Treni'nin size ve ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor Allah'a emanet ediyorum.