MİT bilgi verdi Emniyet uyudu

Bombalı araç karakol yakınına park etti. MİT bir gece önceden saldırıyla ilgili uyardı. Fakat Emniyet, uyarının gereğini yapmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2014 Güncelleme 01 Aralık 2014, 02:02
MİT bilgi verdi Emniyet uyudu

İÇİNDEKİLER

53 vatandaşın hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısı ile ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı rapora ulaşıldı. Rapora göre, eldeki istihbaratlara rağmen dönemin Emniyet yetkilileri arasındaki koordinasyon eksikliği ve MİT-Emniyet uyumsuzluğu nedeniyle saldırı engellenemedi. İşte şok detaylar:

İSTİHBARAT ÇOK ÖNCE ALINDI
MİT, istihbaratı 11 Mayıs 2013'te, saldırıdan yaklaşık 3 ay önce aldı. Emniyet ve MİT iki koldan takibe başladı. Teröristler saldırıdan vazgeçti. 4 teröristin sınır dışına çıktığı tespit edildi. Kısa süre sonra yeni bir istihbarat alındı. MİT, teröristlerin yeniden Türkiye'ye girdiğini tespit etti. Yeniden istihbarat iletildi. Teröristler durumu fark etti ve ortadan kayboldu.

MİNİBÜSLER TESPİT EDİLMİŞTİ

MİT, teröristleri saldırıdan bir gün önce, 10 Mayıs akşamı tespit etti. Ancak Hatay Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinasyon eksikliği nedeniyle istihbaratı yeterince değerlendirmedi. Başbakanlık Teftiş Kurulu, raporu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sundu. Raporda Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde o dönem çalışan bazı istihbarat personeli hakkında soruşturma talep edildi. Soruşturma açmayan yetkili savcı ile ilgili de HSYK'ya suç duyurusunda bulunulması talep edildi.

Mehmet Ali BERBER