Teşekkürler Türkiye

Türkiye'ye gelmeden önce konuşan Putin, "Türk ortaklarımız çıkarlarını birilerinin siyasi hırsları uğruna heba etmeyi reddetti. Türkiye'nin bu konuda bağımsız kararlar almasını takdir ediyoruz" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2014 Güncelleme 29 Kasım 2014, 01:50
Teşekkürler Türkiye

İÇİNDEKİLER

1 Aralık'ta Türkiye'yi ziyaret edecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelmeden önce Anadolu Ajansı'na konuştu. Ekonomik işbirliği konusunda Türkiye ile büyük işler gerçekleştireceklerini anlatan Putin, Suriye'de ise Esat ile olan temaslarına devam edeceklerini söyledi. 5. Türk-Rus Üst Düzey İşbirliği Konseyi için beraberindeki bakanlarla birlikte Ankara'ya gelecek olan Putin şöyle konuştu:

ESAD'A DESTEĞE DEVAM

Türkiye'nin, Rusya ile ekonomik işbirliği konusu dahil olmak üzere, bağımsız biçimde kararlar almasını takdir ediyoruz. Türk ortaklarımız çıkarlarını birilerinin siyasi hırsları uğruna heba etmeyi reddetti. Bunun iyi düşünülmüş ve ileriye dönük bir politika olduğunu düşünüyorum. Hükümetinizin tutumu ikili ticari hacmi artırmak için yeni ufuklar açmaktadır. Öncelikle Rusya'daki büyük pazarda oluşan boşlukların Türk tarımcıları tarafından doldurulmasından bahsedilebilir. Türk üreticilerinin Rusya'ya et, süt, balık ürünleri, sebze ve meyve ihracatının artırılmasını arzuluyoruz. Komşularını yakıp yıkan şiddetli çatışma nedeniyle Türkiye'nin sırtındaki yükün bilincindeyiz. Batılı ülkeler tarafından aktif biçimde kullanılan sözde İslam Devleti ve diğer radikal örgütler, durumu kötüleştiriyor. Suriye halkının kısa sürede ve uygulanabilir biçimde yaşadığı trajik olayları geride bırakması, barış ve uyum içinde yaşamasına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Suriye hükümeti, çeşitli muhalefet grupları, uluslararası ve bölgesel ortaklarımız ve tabii ki Türk meslektaşlarımız ile temaslarımız da bu amaca yöneliktir.