Bahçeli'nin istifa çağrısına cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Ticaret Odası'ndaki Uyuşturucu ile Mücadele Şurası'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2014, 13:34
Bahçeli’nin istifa çağrısına cevap

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Ticaret Odası'nda 1.'si düzenlenen Uyuşutrucu ile Mücadele Şurası'na katıldı. Davutoğlu Şura'nın açılış konuşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

BAHÇELİ'NİN TUNCELİ ZİYARETİ

Davutoğlu, Bahçeli'nin Tunceli'ye yaptığı ziyareti olumlu bulduğunu kaydetti ve 'Keşke gitmek için bizim çağrımızı beklemeseydi' dedi. Tüm siyasi liderlerin tüm illerde siyaset yapmaları gerektiğini vurgulayan Davutoğlu şöyle konuştu: Herşeyden önce Bahçeli'nin ziyaretinden memnun oldum. Gönül ister ki bütün siyasi liderler her yeri ziyaret edip orada siyaset yapsınlar. Keşke gitmek için bizim çağrımızı beklemeseydi. Tunceli ziyareti bence olumludur. Ama keşke tüm herkesle kucaklaşabilir şekilde gidebilseydi.

TAHRİKLERE KAPILMAYIN

Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine ilişkin tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyleyen Davutoğlu vatandaşı tahrik konusunda da uyardı. Davutoğlu 'Burada bir kez daha hala ziyaret devam ettiği için tahriklerden kaçınılması gerektiğini vurguluyorum. Orada her türlü önlem alınmıştır. Gereken güvenlik önlemi alınmıştır. Bütün Tuncelili kardeşlerime tahriklere kapılmamasını bu veya benzer ziyaretlerin suhuletle gerçekleşmesini umut ediyorum' dedi.

BAHÇELİ'NİN İSTİFA ÇAĞRISI

Bahçeli'nin Tunceli'de yaptığı konuşmada Başbakan Davutoğlu'na yaptığı istifa çağrısına Davutoğlu'ndan cevap gecikmedi. Başbakan Davutoğlu 'İstifa çağrısını duymamıştım. Böyle bir çağrı varsa bu Sayın Bahçeli'nin haddi de değil hakkı da değil. Türkiye'nin her köşesinde hem sandıktan yetki alırız hemde halkımızla kucaklaşarak yetkiyi gönülden gönüle alırız. 2015 seçimlerinde de herkes yetkinin kime verildiğini bir kez daha görecek' dedi.

YAYIN YASAĞI TARTIŞMALARI

Gazetecilerin yayın yasağı konusundaki sorularını da cevaplayan Davutoğlu 'İki hususa dikkat çekmek isterim. TBMM Soruşturma Kurulu'nun yaptığı faaliyet bir yargı faaliyetidir. Yargı süreçlerinin tümünde belli bir takım özellikle yargı sürecinin mahremiyeti konusunda kararlar vardır. Bu da yargıda işleyen bir konu olduğu için ilkeler ve kurallar içerisinde değerlendirmek lazım. Şeffaflık meselesi hükümetimiz ve bizzat ben yasaklara karşı herhangi bir yasak konusunda tutumumuz açık ve net olmuştur. Hükümetimiz her zaman 3Y'ye karşı gelmiştir. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklardır bu. Soruşturma komisyonunun yaptığı bir yargı görevidir. Yargı süreçleri hangi kurallara tabii ise onlarda bu kurallara tabidir. Hükümetimizin bir karar alma yetkisi yoktur. Bu konuda herkesin sabırla davranması gerekmektedir' dedi.