Ahmak Sisi rezil oldu

İtalya Başbakanı Renzi, Mısır'lı darbeci Sisi'yle düzenlediği basın toplantısında, telefonuyla oynadı. İtalyan medyası, bu durumu, 'Ahmak Sisi' başlığıyla duyurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2014 Güncelleme 28 Kasım 2014, 01:32
Ahmak Sisi rezil oldu

İÇİNDEKİLER

ABD ve Avrupa'nın uşağı Mısır'ın Cunta lideri Abdulfettah el-Sisi, İtalya'da hak ettiği şekilde ağırlandı. Roma'da görüşme sonrası ortak açıklama yapan İtalya Başbakanı Renzi'nin Sisi'nin konuşması sırasında kulaklığını takmayarak telefonla oynaması, Arap dünyasında Sisi'yi yerin dibine soktu.

Çekilen görüntülerde Renzi'nin arkasına dönüp bakması da dikkat çekti. Öte yandan Sisi'nin İtalya ziyaretine İtalya basınından da tepki yağdı. İtalya'nın en önemli gazetelerinden La stampa, darbeci Sisi için 'ahmak' ifadesini kullandı.

SİSİ'YE SU BİLE YOK!

Birçok İtalyan gazetesi,Sisi için, "Kendini Mısır'ın lideri sanıyor" yorumunda bulundu. Dün de resmi bir ziyaret için Fransa'ya geçen Sisi, Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile bir araya geldi. Ancak burada da İtalya'nın benzeri muamele gördü.

Elysee Sarayı'ndaki öğle yemeğinde Sisi'nin önüne su bardağının konulmadığı ortaya çıktı. Avrupa medyası da, darbeci Sisi'ye uygulanan muamelenin aslında ona verilen değerin en önemli göstergesi olarak yorumlandı.

1 MİLYAR EURO'LUK ANLAŞMA YAPTI

Mısır ve Fransa'nın, aralarında savaş gemisi ve Mirage tipi jetlerin de bulunduğu toplam değeri 1 milyar euroyu bulan askeri anlaşma imzaladığı bildirildi.

MISIR BATIYOR SİSİ GÜLÜYOR

Terörist Devlet İsrail'le arası son derece iyi olan Sisi, yaptığı darbe ile ülkesi Mısır'ı ateşe attı. Mısır'da işsizlik oranının yüzde 20'ye, enflasyonun yüzde 14'e, turizim gelirlerinin ise Mursi dönemine göre yüzde 30 azalmasını sağlayan Sisi'nin, Mısır merkez Bankası'ndaki rezervleri de erittiği ortaya çıktı. Mursi döneminde tam 18.5 milyar dolar olan döviz rezervinin, Suudi Arabistan'dan gelen yaklaşık 10 milyar dolarlık yardıma (Aslında hibe) rağmen Merkez Bankası'ndaki paranın 7 milyar dolara indiği belirtildi. Sisi'nin, ABD ve İngiltere'den gelen 'özel' temsilcilerin tüm taleplerini, koşulsuz karşıladığı iddia edildi.