Yerli malı Amanpour

ABD yangın yerine döndü. Gezi Parkı'ndaki olayları 8 saat canlı veren CNN muhabiri Amanpour suspus oldu. Provokatif yayıncı bir Türk gazeteci gibi gündeme Tayyip Erdoğan'ı taşıdı. Cumhurbaşkanı'nı kadın düşmanı ilan ederek kara propagandasını sürdürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2014 Güncelleme 27 Kasım 2014, 01:56
Yerli malı Amanpour

İÇİNDEKİLER

İran asıllı İngiliz gazeteci ve CNN programcısı Christiane Amanpour, ABD'de bir polisin siyahi bir genci öldürmesi ve ceza almaması sonrası yeniden başlayan gösterileri görmezden gelerek, böyle durumlarda her zaman yaptığı gibi gündemini Türkiye'ye kaydırdı. Adeta bir Türk muhabir gibi hareket eden Christiane Amanpour, Türkiye'deki kadın-erkek eşitliği konusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini, Ankara'dan CHP'li vekil Binnaz Toprak'a bağlanarak sordu.

GÜNDEMDEN ŞAŞTI

Amanpour, kadına yönelik şiddetin konuşulduğu TBMM Genel Kurulu'ndan çıkan Toprak'a "Kurulda Erdoğan'ın sözleri konuşuldu mu?" diye sorarken, CHP'li vekil "Hükümet vekilleri aynı şekilde düşündüklerini ve kadın ve erkeğin eşit olmadığını belirtti. Erdoğan'ın bu sözleri TBMM'de kadına yönelik şiddetin konuşulmasından bir gün önce yapıldı" dedi. Amanpour Erdoğan'ın "Kadınla erkek eşdeğerdir" açıklaması ve kadına verilen değerin önemini vurgulaması kısmını da es geçerek bir kez daha alçakça ve provokatif bir yayına daha imza attı. Art niyetli muhabir soruları arasına konuyla hiç ilgisi olmamasına rağmen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı da taşıyarak gerçek niyetini belli etti.