Devlet Ana

Yıldız çifti damı akan evde aç yaıyordu. Devlet ana, harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan aileye dayalı döşeli bir daire hediye etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2014 Güncelleme 27 Kasım 2014, 00:56
Devlet Ana

İÇİNDEKİLER

Devlet ana, vatandaşlarına kol-kanat gerdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, üçüzleriyle yaşam mücadelesi veren Yıldız ailesinin yüzünü güldürdü. Kahramanmaraşlı Meliha ile Ramazan Yıldız (19), birbirlerine aşık oldu. Gençler, aileleri evlenmelerine izin vermeyince 2 yıl önce İstanbul'a kaçtı. Çift, damı akan ve farelerin cirit attığı tek odalı bir gecekonduya yerleşti. Yıldız çifti gibi 2 ay önce doğan üçüz bebekleri de yoksulluğa hapsoldu. Bebekler annelerinin sütü yetmediği için açlığa teslim oldu. Çünkü kağıt toplayıcılığı yapan baba, mama alacak para bulamıyordu.

YENİ EVLERİNE YERLEŞTİLER

Ramazan Yıldız, yoksulluk içinde yaşayan eşi ve üçüz bebeklerini arkasında bırakıp, askere gitmesi gerektiğini öğrenince yıkıldı. Ünlü oyuncu Melek Baykal ise Yıldız ailesinin dramını "Melek" adlı programına taşıdı. Vatandaş, yardım için seferber oldu. Ancak en büyük destek devletin zirvesinden geldi. Yıldız ailesinin hikayesi, Emine Erdoğan'ı duygulandırdı. Erdoğan, Yıldız ailesine dayalı döşeli bir ev hediye etti. Müjdeli haber, geceleri aç yatan Yıldız ailesini sevince boğdu. Yeni evlerine yerleşen Yıldız ailesi, mutluluktan ağladı.