Yeme bizi başkan

RTÜK Başkanı skandal ceza için "Bizim değil, YSK'nın" dedi . Ama 4 üyenin "Başbakan, seçimi değil gündemi konuşuyor" uyarısına rağmen dosyayı YSK'ya gönderdiği ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2014 Güncelleme 26 Kasım 2014, 02:19
Yeme bizi başkan

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde atv ve aHaber'in ortak yayınında yer alan "Başbakan'la Gündem Özel" programı, YSK'nın yasakçı zihniyetine takılırken RTÜK'ün uyarısıyla YSK devreye girmiş ve Başbakan'ın canlı programa alınmasına iki kez yayın durduma cezası verilmişti. YSK'nın tek kanallı televizyon dönemi mantığıyla kestiği ceza "Türkiye Başbakanı'nı ekrana çıkarmak ne zaman suç oldu?" sorusunu akıllara getirirken dünyanın hiçbir ülkesinde görünmeyen bu ceza iki kurumdaki Paralel Yapı etkinliğini de gündeme getirmişti.

TOPU TACA ATMAYA ÇALIŞTI
Gelişmeler üzerine RTÜK Başkanı Davut Dursun altında imzası bulunan cezayı savunamadı ve topu YSK'ya attı. Dursun, "Ceza bizim değil, YSK'nın. YSK yasası Türkiye'nin ve dünyanın gerçeklerine, günümüz gelişmelerine uymuyor. YSK kanununun daha özgürlükçü bir perspektifle yeniden düzenlenmesi gerekiyor" açıklaması yaparken bu sözlerin sadece bir hedef saptırma olduğu ortaya çıktı. TAKVİM'in ele geçirdiği belgede cezaya sebebiyet veren yayının 22 Kasım 2014 tarihinde RTÜK Genel Kurulu'nda ele alındığı ve YSK kanunlarına göre suç teşkil ettiği gerekçesiyle dosyanın YSK'ya sevkine karar verildiği görülüyor. RTÜK Başkanvekili Hasan Tahsin Fendoğlu ile üyelerden Hamit Ersoy, Nurullah Öztürk ve Taha Yücel tarafından "Başbakan'ın programa katılması seçim odaklı değil. Ülke gündemi yoğun olduğundan merak edilen konulara açıklık getiriyor" itirazına ve bu isimlerin ret oyu vermesine rağmen, Dursun'un dosyayı YSK'ya göndermesi de başkanın "Ceza bizim değil" açıklamasının da yalan olduğunu ortaya koyuyor.

MEHMET AKARCA