Maden sahibi CHP'lileri kovdu

Çorum’un Dodurga ilçesinde çalışmaları durdurulan maden ocağını ziyaret eden CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve bir grup parti yöneticisi ile maden sahibi arasında gerginlik yaşandı.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2014, 10:39
Maden sahibi CHP’lileri kovdu

İÇİNDEKİLER

ÇORUM'un Dodurga İlçesi'nde 161 maden işçisi, işten çıkarılmalarını protesto etti.

Çorum'un Dodurga İlçesi'nde kömür ocağında çalışan maden işçilerinin işten çıkarılmalarına tepki göstermek için bölgeye giden CHP İl yönetimine işletme sahibi tepki gösterdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan denetimler sonucu eksiklikler giderilene işleri durdurulan Çelikler Madencilik Şirketi kömür ocağında çalışan 161 kişiyi işten çıkardı. Bunun üzerine işçiler firma önünde eylem yaptı. Eyleme CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve yönetimi de destek verdi. Bölgeye giden CHP il yönetimi ile şirket sahibi Hüseyin Güler arasında tartışma çıktı.

Maden işçilerinin CHP İl Başkanı Cengiz Atlas'a mağduriyetlerini anlattığı sırada şirket sahibi Güler, yanlarına geldi. Güler işyerinde çekim yapılmasına karşı çıkarken, "Bu kömür ocağını ben kapatmadım, devlet kapattı. Bir de gelmişsiniz işçiye destek veriyorsunuz. İşçiyi ben çıkarmadım. Müfettişler bu ocağı kapatmış. Benim işyerimi terkedin. Bu ocağı CHP il genel meclisi üyeleri kapatırmıştır" diyerek CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ile tartıştı.

Polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, şirket sahibi bölgeden ayrılması üzerine tartışma büyümeden önlendi.