Babaya isyan ateşi

3 kardeş, paralarını vermeyen babalarının işyerini ateşe verdi. Daha sonra satırlarla pencereye çıktı. Polis ise öfkeli gençleri güçlükle ikna etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2014 Güncelleme 26 Kasım 2014, 00:00
Babaya isyan ateşi

İÇİNDEKİLER

Mersin'de aile şirketinde yaşanan alacak-verecek tartışması, can pazarına dönüştü. Paralarını alamadıklarını iddia eden 3 kardeş, babalarına ait işyerini ateşe verdi. Trajik olay, dün bir nakliye firmasında meydana geldi. İddiaya göre, babalarına ait işyerinde birlikte çalışan Murat, Metin ve Fırat K. adlı kardeşler, şirketin sahibi olan babaları Halil C. ile alacak meselesi yüzünden tartıştı. Çıkan kavgada kardeşlerden biri eline geçirdiği bıçakla etrafa tehditler yağdırdı ve işyerini ateşe verdi. Yangın kısa sürede tüm iş yerini sarınca 3 kardeş, ellerine geçirdikleri satır ve bıçaklarla pencereye çıkarak bağırmaya başladı.

BABA KURTULDU
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Baba Halil C., olaydan yara almadan kurtulurken, öfkeli kardeşler polis tarafından bulundukları yerden indirilerek gözaltına alındı. 3 kardeş olup bitenlerin sorumlusu olarak babalarını gösterdi.

'BİZE SAHİP ÇIKMADI'
Kardeşlerden biri, "Ben Halil C.'nin oğluyum, ama o hiçbir zaman bize sahip çıkmadı. Nüfusta bile üzerine kayıtlı değiliz. 25 yıldır bizim anamızı ağlattı" dedi. Öfkeli gençlerin nüfusta annelerinin üzerine kayıtlı oldukları öğrenildi.

İşyeri kül oldu
İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda söndürülen nakliye şirketi, kullanılamaz hale geldi. Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Deniz KARA