TSK'nın Birdane'si

Elif Zeynep Birdane, 2 yıl önce yaşanan trafik kazasında anne-babasını kaybetti Genelkurmay, mucize eseri hayatta kalan çocuğa kol-kanat gerdi. Komutanlar TSK'nın 'Gülü'nü kreşte ziyaret ederek 'Arkanda bir ordu var' mesajı verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2014 Güncelleme 25 Kasım 2014, 01:10
TSK’nın Birdane’si

İÇİNDEKİLER

Kaza sonucu anne-babasını kaybeden 3 yaşındaki Elif Zeynep, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Gülü" oldu. Komutanlar, yetim ve öksüz kalan çocuğu, Hava Kuvvetleri Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde ziyaret ederek, minik Zeynep'e "yalnız olmadığını" hissettirdi. 25 Aralık 2012 tarihinde küçük bir kızın kaderini değiştiren feci bir kaza meydana geldi. Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay Ahmet Murat Birdane (31), eşi Mehtap (28) ve 1 yaşındaki kızı Elif Zeynep ile birlikte aracıyla Kırıkkale'ye gitmek üzere yola çıktı. Astsubay Birdane'nin kullandığı araç 70 metrelik uçurumdan yuvarlandı.

HAVALARA UÇTU

Korkunç kazada Ahmet Murat Birdane ve eşi hayatını kaybetti. Çiftin küçük kızları ise mucize eseri hayatta kalmayı başardı. Elif Zeynep, kazadan 26 saat sonra yaralı halde bulundu. Askerler tarafından kucaklanan bebeğin tedavisi ise yine askerlerin gözetiminde gerçekleşti. Zeynep'i anne babasından ayıran korkunç kazanın ardından 2 yıl geçti. TSK ise yetim ve öksüz kalan çocuğu yalnız bırakmadı. Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver ve Hava Kuvvetleri Kuvvet Astsubayı Hava Levazım Kıdemli Başçavuş Nazmi Harmancı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in direktifleri ile "TSK'nın Gülü" olarak kabul edilen Elif Zeynep'i 19 Kasım'da Hava Kuvvetleri Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde ziyaret etti. Küçük kız ise mutluluktan havalara uçtu. Genelkurmay Başkanlığı, Elif Zeynep'in kreşte çekilen fotoğraflarını internet sitesinden paylaşmayı da ihmal etmedi.

EV HEDİYE EDİLDİ

26 Mayıs 2014 tarihinde, 18 yaşına geldiğinde teslim edilmek üzere 2 yıl önce bir trafik kazasında annebabasını kaybeden Elif Zeynep Birdane'ye Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen yardım kampanyası sonucunda bir ev hediye edilmişti. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, nine ve dedeleri ile birlikte Hava Kuvvetleri Karargâhı'na gelen minik Elif Zeynep'e yakın ilgi göstermişti. Orgeneral Akın Öztürk, hediye edilen evin tapusunu kendi elleriyle küçük yaşta yetim ve öksüz kalan çocuğun yakınlarına kendi elleriyle teslim etmişti.