Sırplar kan istiyor

İstanbul'da bir Sırp taraftarın kalbinden bıçaklanarak ölmesi, Sırplar'ı hınçla doldurdu. Holiganlar, 'İlk Türk kanını kim dökecek?' yazılı pankart açıp kin kustu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2014 Güncelleme 24 Kasım 2014, 01:10
Sırplar kan istiyor

İÇİNDEKİLER

Sırp taraftarlar, Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız basketbol takımlarının maçı öncesi çıkan kavgada hayatını kaybeden 25 yaşındaki Marko İvkoviç'in ölümüne tepkide gecikmedi. Adeta bilenen Sırp taraftarlar, olayı adeta kan davası haline getirdi. Abdi İpekçi Spor Salonu önünde geçen hafta meydana gelen taraftar grupları arasındaki kavgada Marko adlı genç kalbine ve akciğerine aldığı bıçak darbeleri sonucu hayata gözlerini yummuştu. Yaşanan kriz atlatılmış gibi görünse de, Sırp holiganların bu olaya bileylendiği anlaşıldı. Öyle ki, Sırbistan Süper Lig ekiplerinden Vojvodina'nın, Kızılyıldız takımıyla yaptığı maçta olay bir pankart açıldı.

"KİM ELİNİ DAHA ÇABUK TUTACAK..."

Sırp taraftarlar, açtığı pankartta "Kim elini daha çabuk tutacak, ilk Türk kanını kim akıtacak?" ifadelerine yer verdi. Öte yandan Vozdovac'ın, ligde Müslümanlar'ın desteklediği tek ekip olan Novi Pazar'la karşılaşması artan gerilim nedeniyle ertelendi. Novi Pazar daha önce Sırp taraftarların ırkçı saldırısına maruz kalmıştı. 16 Nisan'da oynanan Krusevac maçında "Türkler'e ölüm" tezahüratları yapılmıştı. Maça ara verilmiş, polis ise Müslüman taraftarları dışarıya çıkarmıştı. Bu arada Galatasaray sutopu takımının çarşamba günü Sırbistan'da Partizan ile karşılaşacağı maç öncesinde de olay çıkabileceği belirtildi. Belgrad'a salı günü gidecek kafilenin yoğun güvenlik altında maça çıkacağı iddia edildi.