Artistik hareketler

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, ezber bozan açıklamalar yaptı: "İyi bir film çekildi diye Filistin'deki çocuğun hayatını kurtaramazsın.. 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' diye bağırarak sonuç alamazsın."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2014 Güncelleme 24 Kasım 2014, 00:30
Artistik hareketler

İÇİNDEKİLER

Sinema, tiyatro ve dizilerin bir numaralı aktörü olan Ahmet Mümtaz Taylan, gündemi "sanatsal" açıdan eleştirdi. "Sanatsız bir dünya" diye başlayan cümlelerin tatlı olduğunu ancak hayatta bir karşılığı bulunmadığını belirtti. Ardından şöyle devam etti: "Çok güzel bir resim yaptık, çok iyi bir film çektik diye yarın Filistin'de bir çocuğun hayatını kurtarmak mümkün olmayacak. 'Sanatsız bir dünya...' diye başlayan cümleler tatlıdır da hayatta bir karşılığı yoktur. Gazze'de, Irak'ta, Kobanî'de yine kıyamet kopar; siz de burada artistik bazı meselelerle uğraşıyor olursunuz." Gezi olaylarını da değerlendiren Taylan, söz konusu süreçte Taksim'de olduğunu belirtti.

GEZİ'YE GİTTİM AMA!

Hükümet tarafından ilk davet edilen 11 kişilik ekipte olduğunu söyledi. "Orada herkes kendi adına konuştu. Hangi siyasetten olursa olsun, ülkenin başbakanı görüş sorarsa, konuşmaya giderim. Duymak istediklerini değil, kendi görüşümü söylerim. O toplantıya gittim, gene de giderim. 'Vay niye gittin' diye düşünenlere de şaşırıyorum" dedi... Taylan, "Tiyatrolar satılamaz" şeklinde seslerini yükselten meslektaşlarını da eleştirdi: "Tiyatro dünyasının tepkisini anlıyorum ama yersiz buluyorum. Satamazsın diye bağırmak yerine siyaset üretmek gerekiyor. Kültür Bakanlığı'na, 'Tiyatronun binası yok, bu binayı sen al' dersin. Satın almayı öner devlete. Olmadıysa, o binayı daha iyi koşullarda kiralamayı öner. O da olmadıysa, 'Sizin sanatı bitirmek dışında hiçbir niyetiniz yok mu" dersin.. Tiyatronun kapısına gidip, 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' diye bağırarak sonuç alamazsın."