Altın yürek

Evini şehit ailesine bağışlayan gurbetçi sıva ustasına şeref madalyası takıldı. Genelkurmay Başkanı Özel, yazdığı mektupta, 'Bu bağışınız, milletimizin ve mensuplarımızın gönlüne altın harflerle nakşedilmiştir' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2014 Güncelleme 22 Kasım 2014, 01:06
Altın yürek

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın Vienne kentinde yaşayan evli 3 çocuk babası Ali Dal'ın şehit ailesine evini bağışlaması tüm Türkiye'yi duygulandırdı. Diyarbakır'da yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısında şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun 3 aylık eşi Esra Aydoğdu'ya Eskişehir'deki evini bağışlayan Ali Dal, herkesin göğsünü kabarttı. Dal'ın, "Evi mezara mı götüreceğim? Allah bana bir daha verir. Şehit bizim şehidimiz. Yanan bizim yüreklerimiz" sözleri yankı uyandırdı.

ASİL DAVRANIŞ
Duyarlı gurbetçi dün Genelkurmay Karargahı'nda ağırlandı. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in teşekkür mektubunu Ali Dal'a verdi. Orgeneral Özel mektubunda Dal'a teşekkür ederek şöyle seslendi: "Yüce milletimizin sevgisini ve desteğini yanında hissetmek, halihazırda bu görevi sürdürmekte olan kahraman Mehmetçik'in mücadele azmini artırmış ve bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu bağlamda maddi değeri kadar manevi değeri de yüksek olan bu bağışınız, milletimizin ve mensuplarımızın gönlüne altın harflerle nakşedilmiştir. Ülkemiz insanının TSK'ya ve aziz şehitlerimize karşı duyduğu vefa hissinin en güzel tezahürü olan bu asil davranışınızdan dolayı, şahsım ve TSK mensupları adına sizi ve saygıdeğer ailenizi içtenlikle kutluyorum."