Pensilvanya böcekleri

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakanlık ofislerine böcek yerleştiren casusluk şebekesinin Fethullah Gülen ile irtibatlı olduğu iddiasını doğruladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kesinlikle Pensilvanya ile bağlantısı var" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2014 Güncelleme 20 Kasım 2014, 02:09
Pensilvanya böcekleri

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cezayir'e hareket etmeden önce Esenboğa havaalanında düzenlediği basın toplantısında çok önemli açıklamalar yaptı:

GÜLEN İLE BAĞLANTILI: (Ofislere böcek yerleştiren şahısların Gülen'in yardımcısı ile irtibatlı olduğu tespitinin hatırlatılması üzerine) Bu iddianame artık yargı sürecinde, altından neler çıkacak onu hep birlikte göreceğiz. Sizlerin de ifade ettiği gibi şu anda ortada olan vaka neyse, paralel devlet yapılanması olarak ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, nerelerde ne tür faaliyetler gösterdiğini ki bunun Pensilvanya ayağının olmaması diye bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Pensilvanya ile bağlantısı vardır. Bizler en son MGK basın bildirisinde bunu açıkladık. Şu anda Hükümetimiz de bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Onlar da kısa bir süre içerisinde nihai kararını açıklayacaklardır.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE SAMİMİYET: (Çözüm Sürecine ilişkin bir soruya) Aslolan uygulamadır. 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil, özde olmalı. Burada silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerine cevap konusunda önemli bir adım olacaktır. Atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz.

SURİYE:
Eğit Donat ile ilgili olarak şuana kadar taraflar henüz kararlı bir adım atmış değil. Koalisyon güçleri içerisinde çok lokal çalışmalar oluyor. Onu zaten biz de yapıyoruz. İdeal olan yapılması gereken henüz yapılmış değil.

TSK'NIN KANAATI BU KONUDA ÖNEMLİDİR

BEDELLİ ASKERLİK: Başbakanlığım dönemimde bu konuyla ilgili hükümetin düşüncelerini söylemiştik. Şu anda da bunun tabi artıları var, eksileri var. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Ve bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kanaatini bir yere bırakmak mümkün değil. Bu kanaat TSK'nın da ihtiyacını gözardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak karar verilir. Bu bakımdan şu anda böyle bir kararı ne hükümet vermiştir, ne TSK'nın bu konuda kesin bir kanaati açıklanmıştır ne de bana kesin olarak yansıyan bir şey söz konusu değildir. Çünkü Cumhurbaşkanı olarak ben de bu olaya artı ve eksilerini bu ilgili mercilerle değerlendirmek suretiyle vermek durumundayım.