18 Aralık trajedisi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın trajik bir geçmişi olduğu ortaya çıktı. 1972'de bir trafik kazasında eşi Neilia ve kızı Naomi öldü. 18 Aralık'ta yaşanan bu trajedi nedeniyle her yılın o gününde Joe Biden'ın çalışmadığına dikkat çekildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2014 Güncelleme 20 Kasım 2014, 01:03
18 Aralık trajedisi

İÇİNDEKİLER

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden yarın (21 Kasım) Türkiye'ye geliyor. Son zamanlarda Türkiye'de herkesin ismini sıkça duyduğu bu ismin fazla bilinmeyen bir trajedisi var. İsrail'e karşı olan Kennedy ekolünden gelen Biden da öldürülen Başkan Kennedy gibi bir Katolik. 10 yaşında geldiği Delaware eyaletinden 7 Kasım 1972'de Demokrat Parti Senatörü seçildiğinde 30 yaşında genç bir avukattı. ABD tarihinin ay farkıyla en genç 6. senatörüydü. Daha 26 yaşında hukuk öğrencisiyken Neilia Hunter'la evlenmişti. Peşpeşe, birer yıl arayla iki oğlan ve bir kız çocukları oldu. 18 Aralık 1972'de eşi Neilia, Delaware'in küçük bir kasabası olan Hockessin'de Noel alışverişi için arabasıyla çarşıya giderken yanında 3 yaşındaki büyük oğlu Joseph, 2 yaşındaki Robert ve 1 yaşındaki kızı Naomi vardı.

BIDEN İSTİFA ETMEK İSTEDİ

O yıllarda ABD'lilerin favorisi olan station model bir araba kullanıyordu. Romörk takılı bir kamyonla çarpıştı ve kazada Bayan Biden ve küçük kız Naomi öldü. İki oğlan da ciddi şekilde yaralandı. Kazada traktör sürücüsü suçsuz bulundu. Joe Biden, kazadan sonra çocuklarına bakmak için istifa etmek istedi ama zorla da olsa ikna edildi. Senatörlük yeminini 5 Ocak 1973'te yaralı olan çocuklarının başındayken hastanede etti ve ABD'de büyük bir ilgi uyandırdı. Şimdiki eşi Jill Tracy Jacobs'la 1975'te öğretmenlik yaptığı Delaware'de tanıştı ve 1977'de evlendi. 1981'de tek çocukları olan Ashley adını verdikleri kızları doğdu. Joe Biden, 1972'den beri ilk eşini ve kızını kaybettiği 18 Aralık günleri çalışmıyor.