Gözünüz çıksın

Çözüm süreci hareketlendi. Ancak kaos peşindeki "üst akıl" devreye girdi! Almanya ve ABD Kandil'e gidip "Süreçte 3. göz olalım. Böylece Türkler sizi asla kandıramaz" dedi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2014 Güncelleme 19 Kasım 2014, 01:54
Gözünüz çıksın

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Suriye'nin unutularak tüm dikkatlerin Kobani'ye (Ayn El Arap) çevrilmeye çalışıldığına dikkat çekti. "Üst akıl, sınırlarımızda oyun oynuyor" dedi. Çözüm sürecinin engellenmeye çalışılmasının da bu oyunun parçası olduğunu dile getirdi. Bu açıklamayla aynı dönemde terör örgütü PKK'dan batılı bir "3. göz"ün sürece müdahil olması gerektiği yönünde sesler yükseldi. İşte tüm bu görüşlerin ana nedeninin ABD ve Avrupa'nın Kandil'e yaptığı baskılar olduğu ifade edildi.

'BU HAMLELERE İNANMAYIN'
Özellikle ABD ve Almanya istihbaratının süreci baltalamak için Kandil'e baskı yaptığı belirlendi. İki girişimin de ana amacının çözüm sürecinin engellenmesi olduğu ancak farklı taktikler yürütüldüğü kaydedildi. Bu istihbarat birimleri tarafından PKK'nın sözde üst yönetimine "Türk devleti sizi oyalıyor. Bu hamlelere inanmayın. Seçimlerden sonra sizi umursamayacaklar" şeklinde doğrudan mesaj verildiği öğrenildi. Aynı ülkelerin yaptıkları diğer girişimlerde de "Sizin hakkınızın gözetilmesi için 3. bir göze ihtiyaç var. Masada biz de olalım, Türk devletinin sizi kandırmasına izin vermeyelim" yönünde ifadeler kullanıp sürece dahil olmaya çalıştıkları kaydedildi!

Mehmet Ali BERBER