Terör çuvalladı

PKK, 27 yıl önce Siirt'te köy bastı. 25 kişiyi katletti. Kanlı saldırıdan kurtulan tek kişi, annesinin buğday çuvalına sakladığı Haci Baykara'ydı. O genç adam, polis desteği ile okuyup bilim adamı oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2014 Güncelleme 15 Kasım 2014, 01:27
Terör çuvalladı

İÇİNDEKİLER

Türkiye çözüm sürecine kilitlendi. Siirt'ten gelen bir hikaye ise terörün kanlı yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Terör örgütü PKK, 27 yıl önce Siirt Eruh'un Kılıçkaya köyüne bağlı Milan mezrasını bastı. 25 köylüyü kurşuna dizip katletti. Bu kanlı saldırıdan kurtulan tek kişi, o dönem 8 yaşında olan Haci Baykara'ydı. Teröristler köy bastığında annesi Haci'yi buğday çuvalına sakladı. Böylece küçük çocuk hayatta kalmayı başardı. Özel harekat polisleri, Haci'ye sahip çıktı. Genç adam, polislerin desteğiyle okuyup kimya mühendisi oldu. Şimdi de Siirt Üniversitesi'nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapan Haci, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'BARIŞIN KAYBEDENİ OLMAZ'

"Baskından sonra ailemiz dağıldı. Barışın kaybedeni asla olmaz ama bakın bu şekilde bir nesil kaybedilmiş oldu. Kardeşlik ve çözüm projesinde kesinlikle sonuna kadar gidilmesi, silahların sustuğu, gerçekten kardeşlik kavramının içinin doldurulduğu bir ortama getirilip sonlandırılması gerekiyor. Bu ülkede herkesin kardeşçe yaşayabileceği bir ortamın sağlanabileceğini düşünüyorum."